Ajokaistat siirtyvät itälaidalle, työmaa länsilaidalle perjantaista 17.11. alkaen

Autokaistojen liikennejärjestelyt muuttuvat Mannerheimintiellä Cygnaeuksenkadun sekä Runeberginkadun ja Helsinginkadun välillä. Muutoksessa autoliikenne siirtyy koko työalueella Mannerheimintien itälaidalle.

Muutosten jälkeen koko kadun länsilaita muuttuu työalueeksi. Autoilla säilyy yksi kaista kumpaankin suuntaan.

Muutoksia autoille ja bussipysäkkeihin

Samalla lisää poikkikatuja suljetaan läpiajolta: Ajo Kivelänkadulta sekä Dunckerinkadulta Mannerheimintielle sekä toisinpäin estyy kaivuutöiden vuoksi ainakin loppuvuoden ajaksi.

Myös Hesperianpuiston bussipysäkit siirtyvät hieman:

  • Pohjoisen suuntaan menevien bussien pysäkki siirtyy noin 80 m eteläänpäin, Dunckerinkadun suojatien eteläpuolelle.
  • Etelän suuntaan menevien bussien pysäkki siirtyy kadun keskiosaan, mutta säilyy Hesperian Esplanadin kohdalla.

Jalankulku pysäkeille kulkee lähimpien suojateiden kautta, jotka ovat Dunckerinkadun ja Eteläisen Hesperiankadun kohdalla.

Muutosten myötä Mannerheimintie 15 -kiinteistön pihalle ajoa ja pihalta poistumista koskevat rajoitukset poistuvat ja ajoreitti palaa normaaliksi sekä etelän että pohjoisen suunnasta.

Muutokset tulevat voimaan perjantaista 17.11. alkaen. Järjestelyjä rakennetaan torstain 16.11. ja perjantain 17.11. välisenä yönä.

Lisäksi Mannerheimintien, Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteyksessä on voimassa poikkeusjärjestelyt jalankulkijoille ja pyöräilijöille, kun kaksi suojatietä suljetaan tiistaista 14.11. alkaen. Lue lisää »

Katutöissä tapahtuu syksyn ja talven aikana

Mannerheimintien katutöiden ensimmäiseen osaan Postikadun ja Runeberginkadun väliselle alueelle on tulossa vielä yksi isompi ajokaistoihin vaikuttava muutos, jolloin ajokaistat siirretään kadun vastakkaisille laidoille.

Loppusyksyn aikana katutyömaalla tehdään ulkolämpötilojen salliessa raitiovaunukiskojen asennustöitä sekä kiveyksiä ja pintarakenteita talven tuloon asti ja töitä jatketaan keväällä sään lämmettyä.

Vesihuoltoa ja muuta maanalaista kunnallistekniikkaa rakennetaan myös talvella. Myös Baanan ylittävän sillan uusiminen jatkuu. Käynnissä on myös valmistelevia töitä toisen vaiheen sivukaduilla Runeberginkadun ja Reijolankadun välillä.

Uusia työalueita sivukaduille, melu jatkuu

Loppusyksyn aikana työt siirtyvät Mannerheimintien länsilaidalle sekä sivukaduille. Uusia työalueita avataan talven aikana Eteläiselle ja Pohjoiselle Hesperiankaduille sekä Kivelänkadulle. Kiinteistöjen edustalla työtä tehdään vaiheittain niin, että kulku kiinteistöjen sisäänkäynteihin säilyy koko ajan.

Työmaalta kuuluu ajoittain kovaa ääntä länsilaidalla, Cygnaeuksenkadun ja Runeberginkadun välillä tehtävistä asfaltinpurkutöistä ja tarvittaessa kallion louhinnasta sekä poraamisesta ja rammeroinnista. Myös Baanan ylittävän sillan länsilaidan purkutöistä aiheutuu kovaa ääntä.

Katutyö etenee aikataulussaan

Mannerheimintien katutyöt ovat edenneet aikataulussaan Postikadun ja Runeberginkadun välisellä osuudella. Uuden vesihuollon rakentamisesta on valmiina jo 80 %. Myös kaikki raitiotiekiskot, Baanan siltaa ja Arkadiankadun risteystä lukuunottamatta, saadaan asennettua vielä tämän vuoden puolella.