Ajokaistojen siirtäminen kadun itälaidalle lähestyy, äänekkäät purkutyöt länsilaidalla alkamassa

Valmistaudumme siirtämään autojen ajokaistat Mannerheimintien itälaidalle ja työmaan kadun länsilaidalle tällä viikolla. Ennen siirtoa asfaltoimme vielä ajokaistoja ja teemme liikennevaloihin liittyviä valmisteluja. Liikennejärjestelyjen muututtua aloitamme lähiviikkoina kadun länsipuolen pintojen purkutyöt, jotka aiheuttavat meteliä tulevina kuukausina.

Asfaltointia Eduskuntatalolta Hesperian puistolle

Asfaltoimme tällä viikolla tulevia ajokaistoja Eduskuntatalon ja Hesperian puiston välillä. Teemme työtä aidatun alueen sisäpuolella. Samalla valmistaudumme siirtämään liikenteen kadun itälaidalle myöhemmin tällä viikolla. Ennen ajokaistojen siirtämistä teemme vielä liikennevaloihin liittyviä valmisteluja, ja kaivamme kaapeleille reittejä.

Autoliikenne siirtyy Mannerheimintien itäpuolelle keskiviikon ja torstain välisenä yönä

Muutamme Mannerheimintien liikennejärjestelyjä keskiviikon 16.8. ja torstain 17.8. välisenä yönä: Ajokaistat siirtyvät kadun itäpuolelle eli Töölönlahden puolelle. Työmaa-alue siirtyy puolestaan kadun länsilaidalle eli Kansallismuseon ja Eduskuntatalon puolelle. Muutos koskee tässä vaiheessa Pohjoisen Rautatiekadun ja Cygnaeuksenkadun välistä osuutta. Cygnaeuksenkadun ja Runeberginkadun välinen lohko siirretään myöhemmin.

Muuttuvat liikennejärjestelyt saattavat hidastaa liikennettä, ja autolla liikkuvien kannattaa varautua ruuhkiin Mannerheimintiellä. Kadulla on jatkossakin yksi kaista kumpaankin suuntaan, ja nopeusrajoitus työmaan alueella on 30 kilometriä tunnissa. Cygnaeuksenkatu suljetaan autojen läpiajolta.

Liikennevalo-ohjatut risteykset pysyvät ennallaan, eli Pohjoisen Rautatiekadun, Töölönlahdenkadun sekä Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteyksissä on jatkossakin valo-ohjaus.

Myös suojatiet ja ylityspaikat pysyvät ennallaan, eli Mannerheimintien ja työmaa-alueen voi jatkossakin ylittää Kiasman, Musiikkitalon, Cygnaeuksenkadun, Dunckerinkadun sekä Kivelänkadun kohdalta. Baanan alikulku on suljettu sillan remontin ajan.

Purkutyöt kadun länsilaidalla aiheuttavat melua

Pintojen purkutyöt alkavat kadun länsilaidalla liikennejärjestelyjen muututtua ja purkutyöstä kuuluu ajoittain kovaa ääntä. Alamme purkaa vanhoja raitiotiekiskoja Töölölahdenkadun risteyksestä alkaen, ja etenemme kohti Kansallismuseota. Vanhojen kiskojen purun lisäksi melua aiheuttavat asfaltin jyrsintä sekä kiskolaattojen betonin rammerointi. Purkutyöt eteläosalla kestävät arviolta noin pari kuukautta.

Taiteiden yön iltana lopetamme äänekkäät työt klo 18

Lopetamme meluavimmat työt Mannerheimintien työmaalla Taiteiden yön iltana torstaina 17.8. kello 18. Myös kovaa ääntä aiheuttava vesipiikkaus Baanan sillalla lopetetaan tulevana torstaina kello 18.

Vesihuoltotyöt jatkuvat kadun länsilaidalla, Mannerheimin patsaan laatoitusta saumataan

Vesihuoltotyöt ovat edenneet ensimmäisen vaiheen pohjoisosaan, ja itäpuolen runkovesijohto on valmistunut. Vesihuollon uusimista jatketaan kadun länsilaidalla. Tämän myötä myös vesihuollon kanaaliin liittyvät louhinnat ovat tältä erää päättyneet, mutta kalliota louhitaan myös kadun länsilaidalla.

Mannerheimin patsaan ympärillä olevia laattoja saumataan parhaillaan, ja patsaan ympäröivä aidattu alue valmistuu arviolta kahden viikon sisään. Myös kaukojäähdytyksen ja erilaisten kaapeleiden putkien reittien kaivuu ja asentaminen aidatulla alueella jatkuu.

Viime viikon perjantaina Runeberginkadun ja Mannerheimintien risteyksessä asennettiin virtausmittauskaivo isoon kaivantoon. Virtausmittauskaivoa käytetään nimensä mukaisesti veden virtauksien mittaamiseen putkistossa. Risteyksen kaivo on halkaisijaltaan jopa kaksi metriä ja se painaa noin 10 000 kiloa.

Työmaapäivystyksessä keskusteltiin alueen asukkaita puhuttavista aiheista

Työmaapäivystykseen saapui torstaina 10.8. kymmenisen ihmistä. Päivystyksessä puhuttivat muun muassa sähköpotkulautojen pysäköinti, kulkuväylien sujuvuus, louhintatyöt, autoilijoiden liikennekäyttäytyminen, bussipysäkkien sijainnit sekä vesikatkot.

Työmaa sai myös kiitosta ripeästä etenemisestä sekä riittävästä tiedonkulusta. Kiitämme paikalla käyneitä! Tulevista työmaapäivystyksistä kerromme myöhemmin tällä sivustolla.