Baanan Mannerheimintien alikulku sulkeutuu 15.5 – jalankulku ja pyöräily kiertoreitille 

Mannerheimintien alittava Baanan alikulku joudutaan sulkemaan sillan purkamisen ja uusimisen ajaksi. Silta sijaitsee Mannerheimintiellä Pohjoisen Rautatiekadun kohdalla ja se uusitaan kahdessa osassa. Alikulku sulkeutuu maanantaina 15. toukokuuta. Liikennejärjestelyjen muutosten tekeminen aloitetaan jo sunnuntai-iltana 14. toukokuuta.

Kun sillan rakentamistyöt etenevät, alikulku joudutaan sulkemaan useampaan otteeseen. Alustavasti aikataulu on seuraava:

  • Ensimmäinen katko on toukokuusta kesäkuun loppupuolelle / heinäkuun alkupuolelle
  • toinen katko alustavasti elokuussa
  • kolmas katko myöhemmin syksyllä/loppuvuodesta
  • Näiden jälkeen uusitaan sillan toinen puoli, josta seuraa alustavasti neljäs ja viides katko. 

Purkutöiden ja liikkumisen turvallisuuden takia alikulku on suljettuna töiden aikana. 

Jalankulku ja pyöräily kiertoreitille 

Sillan alituksen kohdalla jalankulku ja pyöräily siirtyvät kiertoreiteille. Katso reitit alla olevasta kartasta. Lyhin kiertotie kulkee lännestä tultaessa Pikkuparlamentin vierestä ramppia ylös ja Kiasman edustan suojatien yli Kansalaistorille.  

Vaihtoehtoinen reitti on rampin jälkeen kulkea Eduskuntatalon edestä ja ylittää Mannerheimintie Musiikkitalon kohdalta ja kulkea Töölönlahdenkatua Kansalaistorille tai Töölönlahdelle. Kiertotiet opastetaan maastossa. 

Suositeltuja kiertoreittejä pyöräilijöille 

Baanan alikulun ollessa kiinni voi olla järkevää käyttää muita reittejä. Alla olevaan karttaan kuvattu jotain vaihtoehtoisia reittejä.  

Baanan Mannerheimintien alikulun voi kiertää myös kauempaa: pohjoisesta tullessa esimerkiksi Töölönlahden, Hesperian Esplanadin ja Mechelininkadun kautta, ja etelästä esimerkiksi Bulevardin kautta. 

Alikulku auki juoksutapahtumien aikana 

Baanan alikulku pidetään auki 27.5 Naisten kymppi – ja 10.6. Helsinki Half Marathon -juoksutapahtumien aikana.  

Helsingin toiseksi vanhin käytössä oleva silta 

Osana Mannerheimintien peruskorjausta Baanan ylittävä silta uusitaan kokonaan. Tämä Mannerheimintien silta on Helsingin toiseksi vanhin silta vuodelta 1894.  

Tilalle rakennetaan ulkoisesti samankaltainen silta. Nykyisen sillan purkutöiden takia sillan alitus joudutaan sulkemaan. Sillan purkutyöt alkavat Kansalaistorin puolelta.

Ajoyhteys sillan päällä Mannerheimintiellä säilyy koko ajan käytössä, eli moottoriajoneuvot, pyöräliikenne ja jalankulkijat pääsevät koko remontin ajan kulkemaan.