Baanan sillan korjaustyöt laajenevat Kansalaistorin puoleiselle sivulle, purkutöistä kovaa ääntä

Baanan ylittävä Mannerheimintien silta uusitaan osana Mannerheimintien peruskorjausta. Sillan alikulku suljetaan maanantaista 15.5. alkaen. Aitauksia sekä liikennejärjestelyjä aletaan pystyttää sunnuntaina 14.5. illalla noin klo 18 alkaen. Alikulku sulkeutuu myöhemmin illan ja yön aikana, kun liikenne on hiljentynyt.

Sillan Kansalaistorin puoleiselle sivustalle aidataan turvallisuussyistä työ- ja varoalue. Alueen sisällä uusitaan myöhemmin myös raitiotieliikenteen yhteiskäyttöpylväitä. Työalueen rajaus on esitetty oheisessa kuvassa punaisella.

Pyöräliikenne ja jalankulku ohjataan turvallisuuden vuoksi alueen kohdalla kiertoreiteille. Kiertoreitti on käytössä aina kun alikulku on eri työvaiheiden aikana suljettuna. Alikulku joudutaan sulkemaan vuoden mittaan rakentamisen edetessä useampaan otteeseen. Välillä alikulku on auki pidempiä tai lyhyitä jaksoja.

Lue lisää kiertoreitistä sekä alustavasta alikulun sulkemisen aikataulusta kesällä ja syksyllä »

Purkutyö aiheuttaa kovaa ääntä 15.5. alkavalla viikolla

Betonirakenteiden purku sillan Kansalaistorin puoleisella puoliskolla käynnistyy 15.5. alkavalla viikolla. Työ kestää noin viikon ja sitä tehdään mahdollisesti myös lauantaina 20.5. Työstä aiheutuu koko päivän kestävää kovaa ääntä. Työtä tehdään mahdollisuuksien mukaan koko meluajan puitteissa eli klo 7-22 välisenä aikana. Purkutyön äänekkäimmän vaiheen arvioidaan olevan ohitse keskiviikkoon 24.5. mennessä.

Purkutyö tehdään vesipiikkausmenetelmällä, joka ei aiheuta pölyä ja jonka ääni muistuttaa voimakasta painepesuria. Pahoittelemme työn aiheuttamaa häiriötä.