Eduskuntapuiston jalankulku- ja pyöräväylien rakentaminen alkaa

Aloitamme Eduskuntapuiston uusien kulkuväylien rakentamisen ja uusien kiveysten tekemisen. Torstaina 31.8. aitaamme työalueen, jolloin Mannerheimintien länsilaidalla kulkeva jalankulku- ja pyöräväylä tekee pienen koukkauksen Eduskuntapuiston kautta. Työalue muuttuu töiden etenemisen mukaan, ja jalankulku ja pyöräliikenne ohjataan kiertämään työalueen ohitse.

Eduskuntapuisto sijaitsee Mannerheimintien varrella Eduskuntatalon ja H.C. Antellin aukion välissä kadun länsipuolella. Työn aikana uusimme myös pienen alueen Kyösti Kallion patsasta ympäröivästä laatoituksesta, mutta työ ei vaikuta itse patsaaseen ja patsas on näkyvissä kunnostustöiden ajan.

Töiden puistossa on määrä valmistua viimeisiä pintoja lukuunottamatta tämän vuoden 2023 aikana. Loput työt tehdään keväällä sään salliessa.

Eduskuntapuistoon rakennetaan uusi jalkakäytävä ja pyörätie

Eduskuntapuistoon tehdään nykyisen yhdistetyn jalankulku- ja pyöräväylän tilalle erilliset väylät pyörille ja jalankulkijoille. Jalankulkuväylä säilyy nykyisellä paikallaan Eduskuntapuiston kallioiden edustalla. Pyöräliikenteelle tehdään uusi reitti Aurorankadulta Musiikkitalon ja Hakasalmen huvilan suuntaan myöhemmin rakennettavalle uudelle Mannerheimintien ylityspaikalle. Pyöräväylä asfaltoidaan.

Puistoon tulee myös uusia valoja sekä istutuksia

Istutamme puistoon myös uusia puita ensi vuoden puolella. H.C. Antellin aukion puolelle istutetaan kolme vaahteraa, ja Mannerheimintien laitaan neljä lehmusta. Lisäksi uusimme puiston nurmikkoa.

Uusimme myös kulkuväylien pintojen alapuoliset maakerrokset. Lisäksi puistoon tulee uusia valaisimia.
Alueelle esitetyt ratkaisut perustuvat vuonna 2015 hyväksyttyyn suunnitelmaan.