Eduskuntapuiston jalankulkuväylä siirtyi takaisin kallioiden edustalle – käyttäjinä väliaikaisesti myös pyörät

Eduskuntapuistossa pintatyöt eli kiveyksien ja laatoituksen asentaminen on edennyt ja pääsimme avaamaan jalankulkuväylän uusittuna, mutta vanhalla paikallaan kallioiden edustalla helatorstaina. 

Jalankulkijoille muutos tarkoittaa, että ravintolan puistoterassille pääsee taas kulkemaan ilman suurta kiertoreittiä sekä eduskuntatalon että Aurorankadun suunnasta.

Väliaikaisesti väylää käyttävät myös pyörät, kunnes pyöräliikenteelle rakennettava kokonaan uusi reitti Aurorankadulta Mannerheimintien uudelle ylityspaikalle Musiikkitalon ja Hakasalmen huvilan suuntaan valmistuu. 

Istutamme kevään ja alkukesän aikana puistoon myös uusia puita H.C. Antellin aukion puolelle ja Mannerheimintien laitaan. Uusimme myös nurmikkoa, ja puistoon tulee uusia valaisimia. 

Pintojen alla olemme uusineet kulkuväylien alapuoliset maakerrokset ja osan Kyösti Kallion patsasta ympäröivästä laatoituksesta. 

Lue aiempi uutinen Eduskuntapuiston jalankulku- ja pyöräväylien rakentamisen alkamisesta » sekä uuden pyöräväylän sijainnista »