Eduskuntapuiston uusi pyörätie on avattu

Eduskuntapuiston uusi pyörätie on nyt korkattu: Katutöiden aikana väylä on väliaikaisesti sekä jalankulkijoiden että pyöräilijöiden käytössä. Kun remontti valmistuu, tässä kulkee uusi pyörätie.

Eduskuntapuiston läpi väliaikainen kulkureitti jatkuu Mannerheimintien keskiosassa kulkevalle jalankulku- ja pyöräväylälle ja toiseen suuntaan Aurorankadulle. Eduskuntapuisto sijaitsee Mannerheimintien varrella Eduskuntatalon ja H.C. Antellin aukion välissä kadun länsipuolella.

Remontti etenee, kävelylle oma väylä

Eduskuntapuistoon tehdään nykyisen yhdistetyn jalankulku- ja pyöräväylän tilalle erilliset väylät pyörille ja jalankulkijoille, ja pyöräväylä on nyt avattu käyttöön. Jalankulkuväylää kunnostetaan parhaillaan, ja se säilyy nykyisellä paikallaan Eduskuntapuiston kallioiden edustalla.

Työn aikana uusimme myös pienen alueen Kyösti Kallion patsasta ympäröivästä laatoituksesta, ja istutamme puistoon uusia puita.

Eduskuntapuiston töiden on määrä valmistua viimeisiä pintoja lukuunottamatta tämän vuoden 2023 aikana. Loput työt tehdään keväällä sään salliessa.

Lue lisää Eduskuntapuiston remontista »