Jalankulku- ja pyöräväylä siirtyy kadun itälaidalle Finlandiatalon kohdalla maanantaina 27.11.

Mannerheimintien jalankulku- ja pyöräväylä siirretään osittain kadun itälaidalle ensi viikolla. Väylä siirtyy itäiselle eli Finlandiatalon puolelle noin 300 metrin matkalta Cygneauksenkadun ja Töölönlahdenkadun väliltä.

Samalla kadun keskiosassa kulkenut väylä poistuu.

Suojatiet säilyvät nykyisillä paikoillaan Mannerheimintiellä Cygneauksenkadun ja Musiikkitalon kohdalla sekä Töölönlahdenkadulla.

Kulkureitti säilyy kadun länsipuolella Eduskuntatalon, Pohjoisen Rautatiekadun sekä Arkadiankadun välillä. Samoin Cygneuksenkadun ja Runeberginkadun välillä jalankulku- ja pyöräväylä kulkee kadun länsilaidalla.

Muutokset tehdään maanantain 27.11. aikana.

Toisin kuin lopullinen Mannerheimintien itälaidalle tuleva väylä, väliaikainen kulkureitti on yhdistetty sekä jalankululle että pyöräilylle.

Uusi väylä on pinnaltaan valtaosin asfalttia, mutta matkalla on murskepintaisia kohtia. Ne asfaltoidaan vasta, kun kaikki liikenne-, ulkovalo- ja kaapelit on vedetty maan sisään.

Väylä valaistaan lopullisilla, kadun yläpuolella riippuvilla valoilla. Muutama vielä puuttuva valaisin Finlandiatalon ja Kansallismuseon välillä asennetaan ensi viikon aikana. Samalla työmaa-aitaan kiinnitetyt LED-valot poistuvat Kansallismuseon kohdalta.