Jalankulun ja pyöräilyn reitti siirtyy kadun keskelle Eduskuntatalon ja Kansallismuseon välillä

Jalankulkun ja pyöräilyn väylä siirtyy Mannerheimintien länsilaidalta keskelle katua Pohjoisen Rautatiekadun ja Cygneauksenkadun välisellä osuudella. Samalla kadun länsireuna muuttuu tällä välillä työalueeksi.

Kaikki kulkeminen kadun länsipuolen jalankulku- ja pyöräväylältä siirretään kadun keskiosaan, mutta kulkureitit kiinteistöihin säilyvät.

Uusi kulkureitti avataan käyttöön 16.10. alkavalla viikolla ja järjestely on voimassa arviolta joulukuuhun 2023 asti.

Jalankulku ja pyöräily siirtyy keskelle, länsilaita työmaaksi

Kadun keskellä kulkeva väylä aidataan molemmilta puolilta. Väylästä on ylityskohta sekä suojatie ajoratojen yli Töölönlahdenkadun risteyksessä Musiikkitalon kohdalla.

Seuraavat lähimmät käytössä olevat kadun sekä työalueen ylittävät suojatiet ovat Cygnaeuksenkadun risteyksen pohjoispuolella sekä Arkadiankadun risteyksessä Kiasman kohdalla.

Kulkureitti Eduskuntatalon pihalle kulkee työn ajan Pohjoisen Rautatiekadun kautta.

Väylältä ei ole kulkureittiä Kansallismuseolle, sillä museo on suljettu yleisöltä. Lue lisää Kansallismuseon sivuilta » Kansallismuseon henkilökunnan kulku tapahtuu Museokadun ja Aurorankadun puolelta pääoville. 

Väylä on asfaltoitu ja raitiovaunujen kiskoura tasoitetaan asfalttimassalla.

Kun jalankulku ja pyöräily on siirretty uuteen väliaikaiseen paikkaansa kadun keskelle, alamme rakentaa putkia, tekniikkaa sekä uusia pintoja länsipuolen kiinteistöjen edustalle.