Katupuiden poistosta häiriötä Mannerheimintien liikenteelle tiistaina 6.2.

Poistamme tiistaina 6.2. katupuita Mannerheimintien varrelta Runeberginkadun ja Nordenskiöldinkadun välillä, jonne katutöiden toinen vaihe etenee syksyllä 2024.

Poistettavia katupuita Mannerheimintiellä.

Poistettavat puut sijaitsevat kadun itälaidalla ja töiden takia toinen moottoriajoneuvojen pohjoiseen päin kulkeva kaista on poissa käytöstä. Häiriötä pohjoiseen kulkevalle liikenteelle on tiistaina 6.2. Töiden arvioidaan kestävän yhden päivän.

Liikenteenohjaajat pysäyttävät ja/tai ohjaavat liikenteen työkoneiden ohi. Työssä käytetään nostokoriautoa, koura-autoa ja kaivinkonetta.

Puut kaadetaan alkukeväästä ennen lintujen pesimäkautta. 

Puurivit uusitaan

Mannerheimintien itäreunassa oleva katupuurivi uusitaan kokonaisuudessaan uusien liikennejärjestelyiden sekä kunnallistekniikan saneerauksen vuoksi Töölön kisahallin eteläpäädyn ja Savilankadun risteyksen välillä. Nykyiset puut eivät todennäköisesti selviäisi elinvoimaisina, kun syviä kaivantoja tehdään aivan puiden juuristojen vieressä.

Uusille puille tehdään paremmat kasvualustat, jolloin niillä on nykyistä paremmat edellytykset kasvaa. Uusia puita istutetaan suurin piirtein sama määrä ja ne istutetaan hieman eri kohtaan kadulla.

Näiden lisäksi uusia puita istutetaan remontin jälkeen Ruusankadulle neljä, Savilankadulle neljä ja Toivonkadulle kaksi. Sallinkadulle tulee lisäksi neljä köynnöspylvästä kadun viihtyisyyttä ja vehreyttä lisäämään. Kisahallin päätyyn Mannerheimintielle tulee myös kolme köynnöspylvästä.

Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta »