Ensimmäisen vaiheen katutöiden valmiusaste – vesihuolto ja kiskot pitkälti asennettu

Mannerheimintien peruskorjauksen ensimmäisen vaiheen työt ovat edenneet hyvää tahtia. Töitä tehdään rivakasti ja aikataulussakin ollaan, kommentoi projektinjohtaja. Manskun katutöiden ensimmäinen vaihe ulottuu ydinkeskusta Postikadulta Oopperalle Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteykseen.

Marraskuuhun mennessä ensimmäisen vaiheen vesihuollosta on rakennettu ja uudesta raitiotiestä asennettu 80 %. Vesihuollolla tarkoitetaan jäteveden, huleveden ja käyttöveden putkia, kaivoja sekä venttiileitä. Raitiotiehen taas kuuluuvat uudet kiskot raitiotietekniikoineen sekä pysäkit.

Kiveyksistä, eli reunakivistä, noppa- ja nupukivistä, tukimuureista sekä kivilaatoista on valmiina 28 %. Ajoratojen, jalankulku- ja pyöräväylien sekä raitioteiden asfaltoinneista on tehty 35 %, ja sähkö-, ulkovalo-, liikennevalo- sekä tietoliikennekaapelien suojaputkituksista 35 %.  

Baanan sillan uusimisesta on tehty tähän mennessä 32 %. Sillan uusimisen työvaiheisiin kuuluvat vanhan holvin purku, uuden rakentaminen sekä pinnat.

Manskun katutöiden ensimmäisen vaiheen töiden valmiusasteet marraskuussa 2023 on esitetty alla olevassa kuvassa. Ensimmäisen vaiheen työt aloitettiin maaliskuussa 2023 ja töiden on määrä valmistua syksyyn 2024 mennessä. Koko Mannerheimintien peruskorjaus valmistuu loppuvuoteen 2025 mennessä.