Katutyöt Mannerheimin patsaan, Kiasman ja Arkadiankadun risteyksen ympäristössä jatkuvat

Kevään saapuessa katutyöt alkavat jälleen näkyä enemmän myös alueemme eteläosassa. Työskentelemme keväällä Mannerheimin patsaan ympäristössä, Kiasman ja Postitalon välisellä aukiolla, Arkadiankadun risteyksessä sekä Pikkuparlamentin edustalla ja Paasikivenaukiolla. Kivitöitä pääsemme jatkamaan heti, kun pakkaset hellittävät.

Kivitöitä patsaan ympäristössä sekä Kiasman ja Postitalon välisellä alueella

Mannerheimin patsaan ympäristössä sekä Kiasman ja Postitalon välisellä aukiolla jatkamme kivitöitä sekä suojaputkitusten tekemistä kevään aikana.

Uusia kiveyksiä tehdään säiden mukaan. Kivien ladonta mahdollista, kun pakkaset hellittävät. Kevään aikana tehdään myös liikennevalojen kaapelointi- ja asennustöitä. Työt vaikuttavat jalankulkureittiin patsaan ja aukion ympäristössä, ja jalankulku- sekä pyöräväylä kiertää tarvittaessa työkohdan ohitse.

Kiasman ja Postitalon välisellä aukiolla pintatöitä

Aukiolla pintatyöt on aloitettu ja kaapelisuojaputket asennettu. Puiden välinen alue on edelleen aidattuna kivitöitä varten. Patsaan ympäristön reuna- ja noppakivien ladonta valmistunee sään mukaan huhtikuun aikana, minkä jälkeen poistamme aitamme aukiolta.

Alueelle jää ainakin yksi sorapintainen kohta odottamaan myöhempää ajankohtaa ja kaapelien vetämistä putkituksiin.

Arkadiankadun risteyksessä vesihuoltokaivantoja ja kiskotöiden valmistelua

Mannerheimintien ja Arkadiankadun risteyksessä alamme valmistella kiskojen uusimista. Liikennejärjestelyjen valmistelut aloitamme 8.4. alkavan viikon alkupuolella ja liikennejärjestelyt muuttuvat perjantaina 12.4.

Järjestelyt aiheuttavat pientä muutosta autojen ajolinjoihin. Raitiovaunuille emme aiheuta muutoksia, ja jalankulkijoiden sekä pyöräilijöiden reitit pysyvät ennallaan.

Uusia kaivoja, putkia, kaasulinjaa ja raitiotietä

Arkadiankadun risteyksessä uusimme vesihuollon putket ja kaivoja sekä rakennamme uutta kaasulinjaa.

Risteyksessä ja Arkadiankadun alkupäässä uusitaan kiskot ja muut raitiotien rakenteet. Kiskotyöt alkavat alustavasti huhtikuun puolivälin paikkeilla. Kiskotöistä ei aiheudu poikkeusjärjestelyjä raitiovaunuliikenteelle. Mahdollisista kiskoasennuksiin liittyvistä yötöistä kerromme erikseen lähempänä.

Pikkuparlamentin edustalla suojaputkia ja pylväitä

Työskentelemme myös Mannerheimintien länsilaidalla. Pikkuparlamentin edustalla asennamme suojaputkia kaapeleille sekä pylväitä raitiotietä, liikennevaloja ja opasteita varten.

Jalankulku- ja pyöräväylä kiertää kavennettuna ajoradan puolelta työkohdan ohitse.

Suojaputkituksia ja kivitöitä Paasikivenaukiolla

Mannerheimintien katutyöt ulottuvat eteläisimmillään Lasipalatsin ja Pikkuparlamentin väliselle Paasikivenaukiolle.

Uusimme aukion Mannerheimintien puoleisella laidalla kaapeleiden suojaputkia kevään ja kesän aikana. Työkohta aidataan ja siirretään sitä mukaan, kun työ etenee. Kaivuutöiden jälkeen noppakivipinta ennallistetaan. Jalankulku ja pyörät kiertävät kulloinkin työkohdan ohitse.