Kurkista työmaalle Raksakameran kautta

Katutöiden ystävillä on nyt mainio mahdollisuus kurkata remontin sydämeen raksakameran kautta. Kamera näyttää kuvaa Mannerheimintieltä Hesperianpuiston kohdalta, ja se julkaisee uuden kuvan kaksi kertaa päivässä. Kuvat tallentuvat, joten voit kelata tallennetta myös taaksepäin, ja kurkistaa, miltä työmaalla näytti eilen tai vaikkapa viime keväänä.

Kuvanottohetket on valittu keskeltä päivää niin, että vuorokauden valoisa aika osuu koko vuoden ajan niihin mahdollisimman hyvin. Tämän kameran ensimmäinen kuva on huhtikuun lopulta 2023. Silloin Mannerheimintien liikenne oli jo kavennettu kahdelle kaistalle koko eteläiseltä osalta, katupuut poistettu, työaluetta aidattu, materiaaleja kuten kaivoja ja putkia alettu tuomaan työmaalle, pintoja poistettu ja tukimuurin paalutukset käynnissä.

Raksakameran kuvaa 27.4.2023.

Kamera näyttää vain pienen palan katutöiden pitkää työmaata

Kamerassa näkyy vain hyvin pieni pätkä työmaata – ei siis kannata hermostua, jos kuvassa ei juuri katseluhetkellä näy työkoneita tai vaikuta tapahtuvan mitään. Koneet ja niiden kuljettajat ovat vain jossain toisaalla.

Isolla työalueella ei jokaisella neliömetrillä ole yhtään konetta tai tekijää töissä päivän jokaisena tuntina. Katuremontti koostuu sadoista ja tuhansista erikokoisista työvaiheista, eikä yhtä voi tehdä ennen toista. Töiden vaiheistaminen ja järjestelmällinen eteneminen on siis iso osa koko urakkaa.

Tekeminen voi ulkopuolelta katsottuna näyttää joskus poukkoilevalta, kun näyttää siltä, että samaa kohtaa kaivetaan useampaan kertaan. Tosiasiassa kohta ei välttämättä ole aivan sama, putkilinjojen sijainnit kun mitataan millien, ei metrien tarkkuudella. Eri tekniikkaa myös asennetaan maan alle eri kerroksiin ja korkeuksiin: Ennen alimpia ei voi asentaa lähemmäs pintaa tulevia.

Tyypillisesti erilaisia johtoja, putkia ja kaapeleita risteilee pinnan alla kymmenittäin, ja joskus toki sattuu niinkin, että jonkun puuttuminen huomataan vasta kun sorat ovat jo päällä ja pitää palata lisäämään jotain. Tämä on inhimillistä, kun kymmeniä risteäviä johtoviivoja sisältäviä kuvia lukevat ihmiset. Siksikin asfaltit laitetaan pintaan vasta aivan viimeisenä, kun kaikki tekniikka on varmasti piilossa.

Kurkista raksakameraan »