Liikenne

Katutyö vaikuttaa liikkumiseen Mannerheimintiellä ja sivukaduilla

Mannerheimintien peruskorjaus vaikuttaa liikkumiseen niin joukkoliikenteellä, autolla, pyörällä kuin kävellenkin. Tältä sivulta löydät tietoa Manskun katutöiden liikennejärjestelyistä.

Mannerheimintiellä maaliskuussa 2023 voimaan tulleet ja elokuussa merkittävämmin muuttuneet liikennejärjestelyt aiheuttavat poikkeuksia kulkureitteihin Mannerheimintiellä Postikadun ja Runeberginkadun välillä sekä poikkikaduilla. Väliaikaiset liikennejärjestelyt aiheuttavat muutoksia moottoriajoneuvoille, pyöräilijöille, jalankulkijoille sekä joukkoliikenteen käyttäjille.

Kadunvarren kiinteistöihin säilyy pääsy koko remontin ajan.

Poikkeusliikennejärjestelyt Mannerheimintiellä Kansallismuseon ja Oopperan välillä sekä poikkikaduilla maaliskuussa 2024. Kartta suurenee klikkaamalla.
Poikkeusliikennejärjestelyt Mannerheimintiellä Kiasman ja Kansallismuseon välillä helmikuussa 2024. Kartta suurenee klikkaamalla.

Myös pohjoisempana Runeberginkadun ja Reijolankadun välisillä Mannerheimintien sivukaduilla on poikkeusliikennejärjestelyjä talven 2023–2024 aikana. Lue lisää valmistelevista töistä »

Sallinkadun, Toivonkadun ja Paavo Nurmen tien 27.11.2023 muuttuneet liikennejärjestelyt kartalla.

Työnaikaiset liikennejärjestelyt ovat voimassa toistaiseksi. Ajoneuvojen ja jalankulun reitit muuttuvat töiden edetessä jopa päivittäin, joten seuraathan opasteita kadulla.

Moottoriajoneuvoliikenne ja vaihtoehtoiset reitit

Mannerheimintietä pitkin voi ajaa moottoriajoneuvolla työmaa-alueen läpi koko remontin ajan. Katu on kuitenkin kapeampi ja käytössä on vain yksi kaista kumpaankin suuntaan, joten suosittelemme käyttämään vaihtoehtoisia reittejä, jos se vain on mahdollista. Työmaa-alueella on voimassa 30 km/h nopeusrajoitus. Ehdotuksia vaihtoehtoisiksi reiteiksi työmaan ohittamiseksi on esitetty oheisessa karttakuvassa.

Katutyöllä on vaikutuksia myös autolla ajoon osalla Mannerheimintien sivukaduista.

 • Autolla ajo Aurorankadulta / Museokadulta Mannerheimintielle ja toisinpäin on suljettu. 
 • Autolla ajo Cygnaeuksenkadulta Mannerheimintielle ja toisinpäin on suljettu.
 • Autolla ajo Eteläiseltä Hesperiankadulta Mannerheimintielle ja toisinpäin on suljettu.
 • Autolla ajo Toivonkadulla on suljettu 11.10.2023 alkaen arviolta vuoden loppuun asti. Lue lisää Toivonkadun sulkemisesta autoilta »
 • Mannerheimintiellä on käytössä yksi ajokaista kumpaankin suuntaan. 

Pyöräily ja jalankulku

Mannerheimintien itälaidan pyörä- ja kävelytie on suljettu koko matkan Kiasmalta Hesperianpuiston pohjoispäähän. Väliaikainen pyöräliikenne- ja jalankulkureitti kulkee Mannerheimintien länsilaidalla tai kadun keskelle siirretyllä kulkuväylällä sekä työmaan ohittavilla kiertoreiteillä Töölönlahden rannan, Hesperianpuiston ja Hakasalmenpuiston kautta.

Jalankulkijoille ja pyöräilijöille on useita ylityskohtia työmaa-alueen yli Mannerheimintiellä Postikadun ja Runeberginkadun välisellä osuudella. Suojatiet sijaitsevat seuraavissa risteyksissä tai niiden läheisyydessä: Runeberginkatu (Ooppera), Dunckerinkatu (Hesperianpuisto), Cygnaeuksenkatu (Hakasalmen puisto), Töölönlahdenkatu (Musiikkitalo) sekä Postikatu (Lasipalatsi) risteyksissä. Baanan alikulku on tällä hetkellä suljettu sillan korjauksen ajaksi.

Joukkoliikenne

Raitiolinjat 4 ja 10 sekä bussilinjat 63, 212, 213 ja 400 siirtyivät poikkeusreiteille maanantaina 6.3. kun Mannerheimintien peruskorjaus alkoi. Muut bussilinjat säilyvät Mannerheimintiellä, mutta linjojen 40, 200, 300, 321, 345(N) ja 431(N) aikatauluissa on pieniä muutoksia.

Lue HSL:n tiedote ja katso tarkemmat kartat linjamuutoksista »
Lisätietoa joukkoliikenteen poikkeusreiteistä löydät HSL:n verkkosivuilta » ja HSL:n Reittioppaasta »

 • Hesperianpuiston bussipysäkit: Keskustasta poispäin menevien bussien väliaikainen pysäkki on siirtynyt noin 150 metriä kohti pohjoista. Pysäkille on kulku suojatieltä Kivelänkadun kohdalta sekä Hesperianpuiston puolelta. Keskustan suuntaan menevien bussien pysäkki on entisellä paikallaan Mannerheimintie 40 kohdalla.
 • Tilausajoneuvot: Kiasman kohdalla oleva tilauspysäkki säilyy käytössä ja linja-autoilla on käytössä levennys.
 • Kansallismuseon bussipysäkki Eduskuntapuistossa Mannerheimintien länsilaidalla on poissa käytöstä.
 • Toivonkadun bussipysäkki on poissa käytöstä ja linja 502 poikkeusreitillä 10.10. alkaen arviolta 1-2 kuukauden ajan. Lue lisää HSL:n verkkosivulta »Katutyö vaikuttaa liikkumiseen Mannerheimintiellä ja poikkikaduilla.
Raitiolinjakartta 6.3.2023 alkaen. Lähde: HSL
Ehdotuksia kiertoreiteiksi moottoriajoneuvoille

Kategoria
 • Vaihe 1 (160)
 • Tiedotteet (121)
 • Uutiset (96)
 • Liikennejärjestelyt (59)
 • Vaihe 2 (40)

Työmaa kesällä Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteykseen – ratikat poikkeusreiteille, häiriötä liikenteelle

Työmaamme laajenee Mannerheimintien, Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteykseen eli Oopperan risteykseen kesän ajaksi. Aloitamme risteyksen rakentamisen kesäkuussa ja töitä jatketaan koko kesän ajan. Kesän jälkeen työmaa laajenee edelleen, kun aloitamme Mannerheimintien…

Uutiset Vaihe 1

Vesikatko Ruusankadun ympäristössä Taka-Töölössä maanantaina 20.5.

Uusimme vesihuoltoa Ruusankadun ympäristössä. Vesijohdon liitostyöt aiheuttavat vesikatkon Taka-Töölössä Ruusankadulla, Minna Canthin kadulla, Nordenskiöldinkadulla sekä Mannerheimintiellä maanantaina 20.5. Katko alkaa klo 8.30 ja kestää arviolta klo 14 asti. Vesikatko voi…

Tiedotteet Vaihe 2

Yötöitä Arkadiankadun ja Mannerheimintien risteyksessä toukokuussa viikoilla 21 ja 22

Uusimme Mannerheimintien peruskorjauksen työmaalla raitiotiekiskoja Mannerheimintien ja Arkadiankadun risteyksessä, ja osa kiskotöistä on tehtävä yöaikana kello 22 ja 7 välillä. Työskentelemme tarpeen mukaan useampana yönä 20.5.–31.5. välisenä aikana. Yötöitä tehdään…

Tiedotteet Uutiset Vaihe 1

Suojattu: Oopperan risteyksen liikennejärjestelyt muuttuvat maanantaista 3.6. alkaen

Tämä sisältö on suojattu salasanalla. Syötä salasanasi näyttääksesi sisällön:

Liikennejärjestelyt Vaihe 1 Vaihe 2

Eduskuntapuiston jalankulkuväylä siirtyi takaisin kallioiden edustalle – käyttäjinä väliaikaisesti myös pyörät

Eduskuntapuistossa pintatyöt eli kiveyksien ja laatoituksen asentaminen on edennyt ja pääsimme avaamaan jalankulkuväylän uusittuna, mutta vanhalla paikallaan kallioiden edustalla helatorstaina.  Jalankulkijoille muutos tarkoittaa, että ravintolan puistoterassille pääsee taas kulkemaan ilman suurta…

Liikennejärjestelyt Uutiset Vaihe 1

Savilankatu 3 porttikäytävä suljettu autoilta tiistaina 14.5. klo 8-12

Savilankatu 3 porttikäytävän ajoväylä on suljettu autoilta tiistaina 14.5. klo 8-12 kaivannon täyttötöiden ajan. Katkon aikana autolla ei voi ajaa porttikäytävän kautta sisäpihalle eikä toisinpäin. Jalankulku ja polkupyörien talutus porttikäytävän…

Tiedotteet Vaihe 2

Katutyöt ulottuvat Paasikivenaukiolle Lasipalatsin nurkalle

Aloitimme tällä viikolla kaapelinsuojaputkitusten uusimisen Paasikivenaukion laidalla. Lasipalatsin ja Arkadiankadun välissä oleva Paasikivenaukio on eteläisin piste, jonne Manskun katutyöt ulottuvat. Uusimme aukion Mannerheimintienpuoleisella laidalla sähkö-, tele- ja tietoliikennekaapeleiden suojaksi asennettavia…

Tiedotteet Uutiset Vaihe 1