Liikenne

Katutyö vaikuttaa liikkumiseen Mannerheimintiellä ja sivukaduilla

Mannerheimintien peruskorjaus vaikuttaa liikkumiseen niin joukkoliikenteellä, autolla, pyörällä kuin kävellenkin. Tältä sivulta löydät tietoa Manskun katutöiden liikennejärjestelyistä.

Mannerheimintiellä maaliskuussa 2023 voimaan tulleet ja elokuussa merkittävämmin muuttuneet liikennejärjestelyt aiheuttavat poikkeuksia kulkureitteihin Mannerheimintiellä Postikadun ja Runeberginkadun välillä sekä poikkikaduilla. Väliaikaiset liikennejärjestelyt aiheuttavat muutoksia moottoriajoneuvoille, pyöräilijöille, jalankulkijoille sekä joukkoliikenteen käyttäjille.

Kadunvarren kiinteistöihin säilyy pääsy koko remontin ajan.

Mannerheimintiellä Kansallismuseon ja Oopperan välillä sekä poikkikatuilla 17.11.2023 muuttuneet liikennejärjestelyt kartalla. Kartta suurenee klikkaamalla.
Eduskuntatalon ja Kansallismuseon välillä 27.11. muuttunut jalankulun ja pyöräilyn reitti kartalla. Kartta suurenee klikkaamalla.

Myös pohjoisempana Runeberginkadun ja Reijolankadun välisillä Mannerheimintien sivukaduilla on poikkeusliikennejärjestelyjä talven 2023–2024 aikana. Lue lisää valmistelevista töistä »

Sallinkadun, Toivonkadun ja Paavo Nurmen tien 27.11.2023 muuttuneet liikennejärjestelyt kartalla.

Työnaikaiset liikennejärjestelyt ovat voimassa toistaiseksi. Ajoneuvojen ja jalankulun reitit muuttuvat töiden edetessä jopa päivittäin, joten seuraathan opasteita kadulla.

Moottoriajoneuvoliikenne ja vaihtoehtoiset reitit

Mannerheimintietä pitkin voi ajaa moottoriajoneuvolla työmaa-alueen läpi koko remontin ajan. Katu on kuitenkin kapeampi ja käytössä on vain yksi kaista kumpaankin suuntaan, joten suosittelemme käyttämään vaihtoehtoisia reittejä, jos se vain on mahdollista. Työmaa-alueella on voimassa 30 km/h nopeusrajoitus. Ehdotuksia vaihtoehtoisiksi reiteiksi työmaan ohittamiseksi on esitetty oheisessa karttakuvassa.

Katutyöllä on vaikutuksia myös autolla ajoon osalla Mannerheimintien sivukaduista.

 • Autolla ajo Aurorankadulta / Museokadulta Mannerheimintielle ja toisinpäin on suljettu. 
 • Autolla ajo Cygnaeuksenkadulta Mannerheimintielle ja toisinpäin on suljettu.
 • Autolla ajo Eteläiseltä Hesperiankadulta Mannerheimintielle ja toisinpäin on suljettu.
 • Autolla ajo Toivonkadulla on suljettu 11.10.2023 alkaen arviolta vuoden loppuun asti. Lue lisää Toivonkadun sulkemisesta autoilta »
 • Mannerheimintiellä on käytössä yksi ajokaista kumpaankin suuntaan. 

Pyöräily ja jalankulku

Mannerheimintien itälaidan pyörä- ja kävelytie on suljettu koko matkan Kiasmalta Hesperianpuiston pohjoispäähän. Väliaikainen pyöräliikenne- ja jalankulkureitti kulkee Mannerheimintien länsilaidalla tai kadun keskelle siirretyllä kulkuväylällä sekä työmaan ohittavilla kiertoreiteillä Töölönlahden rannan, Hesperianpuiston ja Hakasalmenpuiston kautta.

Jalankulkijoille ja pyöräilijöille on useita ylityskohtia työmaa-alueen yli Mannerheimintiellä Postikadun ja Runeberginkadun välisellä osuudella. Suojatiet sijaitsevat seuraavissa risteyksissä tai niiden läheisyydessä: Runeberginkatu (Ooppera), Dunckerinkatu (Hesperianpuisto), Cygnaeuksenkatu (Hakasalmen puisto), Töölönlahdenkatu (Musiikkitalo) sekä Postikatu (Lasipalatsi) risteyksissä. Baanan alikulku on tällä hetkellä suljettu sillan korjauksen ajaksi.

Joukkoliikenne

Raitiolinjat 4 ja 10 sekä bussilinjat 63, 212, 213 ja 400 siirtyivät poikkeusreiteille maanantaina 6.3. kun Mannerheimintien peruskorjaus alkoi. Muut bussilinjat säilyvät Mannerheimintiellä, mutta linjojen 40, 200, 300, 321, 345(N) ja 431(N) aikatauluissa on pieniä muutoksia.

Lue HSL:n tiedote ja katso tarkemmat kartat linjamuutoksista »
Lisätietoa joukkoliikenteen poikkeusreiteistä löydät HSL:n verkkosivuilta » ja HSL:n Reittioppaasta »

 • Hesperianpuiston bussipysäkit: Keskustasta poispäin menevien bussien väliaikainen pysäkki on siirtynyt noin 150 metriä kohti pohjoista. Pysäkille on kulku suojatieltä Kivelänkadun kohdalta sekä Hesperianpuiston puolelta. Keskustan suuntaan menevien bussien pysäkki on entisellä paikallaan Mannerheimintie 40 kohdalla.
 • Tilausajoneuvot: Kiasman kohdalla oleva tilauspysäkki säilyy käytössä ja linja-autoilla on käytössä levennys.
 • Kansallismuseon bussipysäkki Eduskuntapuistossa Mannerheimintien länsilaidalla on poissa käytöstä.
 • Toivonkadun bussipysäkki on poissa käytöstä ja linja 502 poikkeusreitillä 10.10. alkaen arviolta 1-2 kuukauden ajan. Lue lisää HSL:n verkkosivulta »Katutyö vaikuttaa liikkumiseen Mannerheimintiellä ja poikkikaduilla.
Raitiolinjakartta 6.3.2023 alkaen. Lähde: HSL
Ehdotuksia kiertoreiteiksi moottoriajoneuvoille

Kategoria
 • Vaihe 1 (120)
 • Tiedotteet (81)
 • Uutiset (66)
 • Liikennejärjestelyt (39)
 • Vaihe 2 (14)

Ensimmäisen vaiheen katutöiden valmiusaste – vesihuolto ja kiskot pitkälti asennettu

Mannerheimintien peruskorjauksen ensimmäisen vaiheen työt ovat edenneet hyvää tahtia. Töitä tehdään rivakasti ja aikataulussakin ollaan, kommentoi projektinjohtaja. Manskun katutöiden ensimmäinen vaihe ulottuu ydinkeskusta Postikadulta Oopperalle Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteykseen. Marraskuuhun mennessä…

Uutiset Vaihe 1

Kiertoreitti Mannerheimintien ja Cygnaeuksenkadun kulmassa

Jalankulku- ja pyöräreitti Mannerheimintien ja Cygnaeuksenkadun kulmassa on ollut suljettu ja kiertoreitillä noin viikon verran. Kaikkiin kivijalkatiloihin ja rappuihin pääsee kulkemaan, mutta kulman ympäri päästäkseen joutuu tällä hetkellä kiertämään noin 100…

Liikennejärjestelyt Tiedotteet Vaihe 1

Jalankulku- ja pyöräväylä siirtyy kadun itälaidalle Finlandiatalon kohdalla maanantaina 27.11.

Mannerheimintien jalankulku- ja pyöräväylä siirretään osittain kadun itälaidalle ensi viikolla. Väylä siirtyy itäiselle eli Finlandiatalon puolelle noin 300 metrin matkalta Cygneauksenkadun ja Töölönlahdenkadun väliltä. Samalla kadun keskiosassa kulkenut väylä poistuu….

Liikennejärjestelyt Uutiset Vaihe 1

Asfaltti jyrsitty kadun länsipuolelta

Tällä viikolla Mannerheimintien länsipuoli on muuttunut työmaaksi. Alkuviikon aikana vanha asfaltti on jyrsitty pois. Jyrsintä on nyt päättymäisillään ja seuraavaksi päästään kaivamaan monttuja. Sen jälkeen jatkuu vesihuollon ja kaasulinjojen sekä…

Uutiset Vaihe 1

Liitostöistä johtuva vesikatko Toivonkadulla ja Mannerheimintiellä torstaina 23.11.

Taka-Töölössä Toivonkadulla ja Mannerheimintiellä on vesijohdon liitostöistä johtuva vesikatko torstaina 23.11. Katko alkaa klo 8.30 ja kestää arviolta klo 14 asti. HSY on tiedottanut vesikatkoista niihin kiinteistöihin, joita katko koskee….

Tiedotteet Vaihe 2

Mannerheimintien valmistelevat työt etenevät Sallinkadulle

Mannerheimintien peruskorjauksen valmistelevat työt etenevät sivukaduilla Kisahallin ympäristössä. Työt laajenevat Sallinkadulle marraskuun viimeisellä viikolla. Töiden on arvioitu kestävän keväälle 2024. Liikenteen poikkeusjärjestelyt Katso Sallinkadun työalueen kiertoreitit kartalla » Suosituksia kiertoreiteiksi…

Uutiset Vaihe 2