Liikenne

Katutyö vaikuttaa liikkumiseen Mannerheimintiellä ja sivukaduilla

Mannerheimintien peruskorjaus vaikuttaa liikkumiseen niin joukkoliikenteellä, autolla, pyörällä kuin kävellenkin. Tältä sivulta löydät tietoa Manskun katutöiden liikennejärjestelyistä.

Muuttuneet liikennejärjestelyt aiheuttavat poikkeuksia kulkureitteihin Mannerheimintiellä Postikadun ja Runeberginkadun välillä sekä poikkikaduilla. Väliaikaiset liikennejärjestelyt aiheuttavat muutoksia moottoriajoneuvoille, pyöräilijöille, jalankulkijoille sekä joukkoliikenteen käyttäjille.

Kadunvarren kiinteistöihin säilyy pääsy koko remontin ajan.

Poikkeusliikennejärjestelyt Mannerheimintiellä Runeberginkadun ja Postikadun välillä heinäkuussa 2024. Kartta suurenee klikkaamalla.

Mannerheimintien, Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteyksessä, eli Oopperan risteyksessä on voimassa poikkeusjärjestelyt koko kesän 2024 ajan. Lue lisää Oopperan risteyksen työmaasta kesällä »

Myös pohjoisempana Runeberginkadun ja Reijolankadun välisillä Mannerheimintien sivukaduilla on poikkeusliikennejärjestelyjä. Lue lisää valmistelevista töistä »

Toivonkadun, Sallinkadun, Savilankadun, Ruusankadun, Minna Canthin kadun sekä Paavo Nurmen tien liikennejärjestelyt kartalla toukokuussa 2024.

Työnaikaiset liikennejärjestelyt ovat voimassa toistaiseksi. Ajoneuvojen ja jalankulun reitit muuttuvat töiden edetessä jopa päivittäin, joten seuraathan opasteita kadulla.

Moottoriajoneuvoliikenne ja vaihtoehtoiset reitit

Mannerheimintietä pitkin voi ajaa moottoriajoneuvolla työmaa-alueen läpi koko remontin ajan. Katu on kuitenkin kapeampi ja käytössä on vain yksi kaista kumpaankin suuntaan, joten suosittelemme käyttämään vaihtoehtoisia reittejä, jos se vain on mahdollista. Työmaa-alueella on voimassa 30 km/h nopeusrajoitus. Ehdotuksia vaihtoehtoisiksi reiteiksi työmaan ohittamiseksi on esitetty oheisessa karttakuvassa.

Katutyöllä on vaikutuksia myös autolla ajoon osalla Mannerheimintien sivukaduista.

 • Autolla ajo Aurorankadulta / Museokadulta Mannerheimintielle ja toisinpäin on suljettu. 
 • Autolla ajo Cygnaeuksenkadulta Mannerheimintielle on suljettu.
 • Autolla ajo Eteläiseltä ja Pohjoiselta Hesperiankadulta Mannerheimintielle ja toisinpäin on suljettu.
 • Mannerheimintiellä on käytössä yksi ajokaista kumpaankin suuntaan. 

Taka-Töölössä läpiajo autolla on suljettu Ruusankadulla, Minna Canthin kadulla, Savilankadulla ja Sallinkadulla. Lisää muutoksia Mannerheimintien sivukaduilla ajamiseen tulee syksyllä 2024, kun katutyöt Mannerheimintiellä jatkuvat ja etenevät Runeberginkadun ja Reijolankadun väliselle osuudelle.

Pyöräily ja jalankulku

Mannerheimintien itälaidan pyörä- ja kävelytie on suljettu koko matkan Kiasmalta Hesperianpuiston pohjoispäähän. Väliaikainen pyöräliikenne- ja jalankulkureitti kulkee Mannerheimintien länsilaidalla tai kadun keskelle siirretyllä kulkuväylällä sekä työmaan ohittavilla kiertoreiteillä Töölönlahden rannan, Hesperianpuiston ja Hakasalmenpuiston kautta. Mannerheimintien laidan jalankulku- ja pyöräväyliä avataan käyttöön vaiheittain kesällä 2024.

Jalankulkijoille ja pyöräilijöille on useita ylityskohtia työmaa-alueen yli Mannerheimintiellä Postikadun ja Runeberginkadun välisellä osuudella. Suojatiet sijaitsevat seuraavissa risteyksissä tai niiden läheisyydessä: Runeberginkatu (Ooppera), Dunckerinkatu (Hesperianpuisto), Cygnaeuksenkatu (Hakasalmen puisto), Töölönlahdenkatu (Musiikkitalo) sekä Postikatu (Lasipalatsi) risteyksissä. Baanan alikulku on tällä hetkellä suljettu sillan korjauksen ajaksi.

Joukkoliikenne

Raitiolinjat 4 ja 10 sekä bussilinjat 63, 212, 213 ja 400 siirtyivät poikkeusreiteille maanantaina 6.3. kun Mannerheimintien peruskorjaus alkoi. Muut bussilinjat säilyvät Mannerheimintiellä, mutta linjojen 40, 200, 300, 321, 345(N) ja 431(N) aikatauluissa on pieniä muutoksia.

Lue HSL:n tiedote ja katso tarkemmat kartat linjamuutoksista »
Lisätietoa joukkoliikenteen poikkeusreiteistä löydät HSL:n verkkosivuilta » ja HSL:n Reittioppaasta »

 • Hesperianpuiston bussipysäkit: Keskustasta poispäin menevien bussien väliaikainen pysäkki: Pysäkille on kulku suojatieltä Dunckerinkadun kohdalta sekä Hesperianpuiston puolelta. Keskustan suuntaan menevien bussien pysäkki on entisellä paikallaan Mannerheimintie 40 kohdalla.
 • Tilausajoneuvot: Kiasman kohdalla oleva tilauspysäkki säilyy käytössä ja linja-autoilla on käytössä levennys.
 • Kansallismuseon bussipysäkki Eduskuntapuistossa Mannerheimintien länsilaidalla on poissa käytöstä.
 • Toivonkadun bussipysäkki on siirretty väliaikaisesti Mäntymäentielle, Olympiastadionin kohdalle »Katutyö vaikuttaa liikkumiseen Mannerheimintiellä ja poikkikaduilla.
HSL:n raitiolinjakartta kesällä 2024
Ehdotuksia kiertoreiteiksi moottoriajoneuvoille kesällä 2024

Kategoria
 • Vaihe 1 (179)
 • Tiedotteet (133)
 • Uutiset (109)
 • Liikennejärjestelyt (67)
 • Vaihe 2 (52)

Työmaa kesällä Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteykseen – ratikat poikkeusreiteille, häiriötä liikenteelle

Työmaamme laajenee Mannerheimintien, Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteykseen eli Oopperan risteykseen kesän ajaksi. Aloitamme risteyksen rakentamisen kesäkuussa ja töitä jatketaan koko kesän ajan. Kesän jälkeen työmaa laajenee edelleen, kun aloitamme Mannerheimintien…

Uutiset Vaihe 1

Oopperan risteyksen liikennejärjestelyt muuttuvat torstaina 11.7.

Muutamme väliaikaisia liikennejärjestelyjä Mannerheimintien, Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteyksessä työmaan edetessä. Aloitamme liikennejärjestelyjen rakentamisen torstaina 11.7. aamulla ja muutoksia tehdään risteyksessä koko päivän ajan. Työ saattaa aiheuttaa häiriötä risteyksessä, joten liikenteen…

Liikennejärjestelyt Tiedotteet Vaihe 1

Sivukatuja ja suojateitä avattu Kansallismuseon ja Hesperianpuiston välillä, työt alueella jatkuvat

Mannerheimintien peruskorjauksen ensimmäisen vaiheen alueella liikennejärjestelyt alkavat kesän aikana pikkuhiljaa palata lopulliseen muotoonsa, kun risteyksiä, kaistoja, suojateitä sekä pyörä- ja jalankulkuväyliä avataan. Vaikka tilanne kulkuväylillä alkaakin muistuttaa lopullista, alue on…

Liikennejärjestelyt Uutiset Vaihe 1

Sallinkadulla ja Savilankadulla asfaltointitöitä – poista autosi siirtokehotusalueelta ajoissa

Aloitamme asfaltointityöt Sallinkadulla sekä sen ja Urheilukadun risteyksen alueella perjantaina 5.7. Sallinkadulla siirtokehotusmerkin vaikutusalueelle pysäköidyt autot hinautetaan pois perjantaiaamuna. Urheilukadun ja Sallinkadun risteyksessä jyrsitään väliaikaista asfalttia ja asfaltoidaan. Työstä aiheutuu…

Tiedotteet Vaihe 2

Baanan sillan alikulku on nyt avattu jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön

Mannerheimintien Baanan ylittävän sillan alikulku avattiin perjantaina 28.6. klo 12 ja pyöräliikenne sekä jalankulkijat pääsivät palaamaan vanhalle reitilleen Baanaa pitkin Mannerheimintien alitse. Samalla päättyy Baanan kiertoreitti Kiasman ja Musiikkitalon kautta….

Uutiset Vaihe 1

Liikennejärjestelyt lähestyvät lopullista muotoaan, mutta työt alueella jatkuvat

Autojen, jalankulun ja pyöräilyn liikennejärjestelyt muuttuvat Mannerheimintiellä Hesperianpuiston ja Eduskuntatalon välillä tällä viikolla. Avaamme lisää poikkikatujen risteyksiä ja suojateitä, ajokaistat siirtyvät kadun reunoille ja Hesperianpuiston etelän suuntaan menevä linja-autopysäkki palaa…

Liikennejärjestelyt Uutiset Vaihe 1

Kiveystöitä Mannerheimintie 15 ajoliittymässä – toinen reiteistä auki

Kiveysten asentaminen on edennyt Mannerheimintie 15 kiinteistön ja Oopperan huoltopihalle johtavan ajoliittymän kohdalle. Kiveystyöt vaikuttavat autojen ajamiseen Mannerheimintieltä kiinteistöjen sisäpihalle ja toisinpäin. Kiinteistöjen pihalle sekä Oopperan huoltopihalle pääsee ajamaan henkilöautolla,…

Tiedotteet Vaihe 1