Liikennejärjestelyt muuttuivat – ajokaistat Mannerheimintien itälaidalla, työmaa länsilaidalla

Manskun katutöiden työmaan liikennejärjestelyt muuttuivat keskiviikon 16.8. ja torstain 17.8. välisenä yönä: Mannerheimintien itälaidalla sijainnut työmaa-alue siirtyi kadun länsilaidalle ja liikenne vastaavasti itälaidalle Pohjoisen Rautatiekadun ja Cygnaeuksenkadun välisellä osuudella.

Liikennejärjestelyt muutettiin kulkemaan itälaidalle, jotta pääsemme rakentamaan vuorostaan kadun länsilaidalla olevaa kunnallistekniikka. Vastaava muutos Cygnaeuksenkadun ja Runeberginkadun välisellä lohkolla tehdään myöhemmin. Pintarakenteiden purkutyöt Mannerheimintien länsilaidalla alkavat heti ensi viikolla.

Muutoksia ajoyhteyksiin

Liikennejärjestelyjen muutokset vaikuttavat eniten autolla ajamiseen Mannerheimintien eteläosassa ja sen sivukaduilla. Ajokaistat kääntyvät Mannerheimintien itäiselle laidalle Töölönlahden puolelle ja työmaa-alue Kansallismuseon ja Eduskuntatalon puolelle länsilaidalle Cygnaeuksenkadun kohdalla.

Mannerheimintiellä on edelleen käytössä yksi ajokaista kumpaankin suuntaan, mutta liikennejärjestelyt voivat hidastaa liikennettä ja aiheuttaa ajoittain myös ruuhkaa. Liikennejärjestelyt ovat voimassa toistaiseksi.

Moottoriajoneuvolla ja polkupyörällä ajo Cygnaeuksenkadulta Mannerheimintielle ja toisin päin on suljettu muutoksen yhteydessä. Cygnaeuksenkadulta poistui myös muutamia pysäköintipaikkoja Töölönkadun ja Mannerheimintien väliltä työmaa-alueen aitauksen vuoksi.

Myös Eduskuntatalon läheisyydessä sijaitseva Mannerheimintien linja-autopysäkki ”Kansallismuseo” H1906 on poistunut käytöstä työn ajaksi.

Kulku kadunvarren kiinteistöihin säilyy käytössä koko ajan. Kulkuun voi tulla ajoittain lyhyitä katkoja, joista ilmoitamme erikseen.

Jalankulun ja pyöräilyn poikkeusreitit pääosin ennallaan

Jalankulun ja pyöräilyn poikkeusreitit ovat muutoksesta huolimatta pääosin ennallaan. Yhdistettyä jalankulku- ja pyöräväylää pääsee yhä kulkemaan Mannerheimintien länsipuolella kiinteistöjen edustalla koko matkan Runeberginkadun ja Arkadiankadun välillä. Nopein ja sujuvin työmaa-alueen ohittava kiertoreitti pyörille kulkee edelleen Töölönlahden rantaa pitkin.

Pyörällä ei voi jatkossa ajaa Cygnaeuksenkadulta Mannerheimintielle, sillä ajorata Cygnaeuksenkadun Mannereheimintien päädyssä on suljettu. Cygnaeuksenkadulla on kuitenkin jalkakäytävät, joita pitkin pyörän voi taluttaa noin 30 metrin matkan Mannerheimintielle. Kadunpätkän voi myös kiertää ajamalla Töölönkadun ja Eteläisen Hesperiankadun kautta Mannerheimintielle.

Mannerheimintien itälaidan pyöräväylä avataan käyttöön vasta myöhemmin, kun kaapelityöt ja pintarakenteet kadun Töölönlahden puoleisella laidalla valmistuvat. 

Jalankululle ja pyörille on työalueella viisi suojatietä ja ylitysreittiä työalueen poikki. Osa ylitysreiteistä on asfaltoituja, osa sora- tai murskepintaisia. Baanan Mannerheimintien alikulku on suljettu sillan korjaustöiden vuoksi ja korvaava reitti kulkee joko Kiasman tai Musiikkitalon kohdalta suojatietä pitkin. Katso tarkemmat tiedot Baanan Mannerheimintien alikulun kiertoreitistä »

Tutustu liikennejärjestelyihin tarkemmin kartalla »

Melua aiheuttavat purkutyöt alkavat

Pintarakenteita aletaan purkaa seuraavaksi Mannerheimintien länsilaidalla. Viikosta 34, eli maanantaina 21.8. alkavasta viikosta lähtien jyrsitään taas asfalttia, rammeroidaan betonia ja puretaan kiskoja. Purkutyöt aiheuttavat kovaa ääntä.