Liikennejärjestelyt muuttuvat – työmaa Mannerheimintien länsilaidalle, ajokaistat itälaidalle 17.8. alkaen

Manskun katutöiden työmaan liikennejärjestelyt muuttuvat elokuun puolenvälin jälkeen. Mannerheimintien itälaidalla keväästä asti sijainnut työmaa-alue siirtyy kadun länsilaidalle ja liikenne vastaavasti itälaidalle. Eniten muutos vaikuttaa autolla ajamiseen Mannerheimintien eteläosassa ja sen sivukaduilla.

Muutos koskee tässä vaiheessa Pohjoisen Rautatiekadun ja Cygnaeuksenkadun välistä osuutta. Cygnaeuksenkadun ja Runeberginkadun välinen lohko siirretään myöhemmin.

Liikennejärjestelyt voimaan 16.-17.8. välisenä yönä

Muutoksessa ajokaistat siirtyvät Mannerheimintien itäiselle laidalle Töölönlahden puolelle ja työmaa-alue Kansallismuseon ja Eduskuntatalon puolelle länsilaidalle. Mannerheimintiellä säilyy käytössä yksi ajokaista suuntaansa, mutta liikennejärjestelyt voivat hidastaa liikennettä ja aiheuttaa ruuhkaa.

Liikennejärjestelyjen muutokset toteutetaan keskiviikon 16.8. ja torstain 17.8. välisenä yönä. Järjestelyjä aletaan valmistella 16.8. päivän ja illan aikana. Liikennejärjestelyt ovat voimassa toistaiseksi.

Kulkureitit muuttuvat uusien liikennejärjestelyjen myötä. Voit avata kuvan suuremmaksi klikkaamalla.

Sivukatujen ajoyhteyksiä sulkeutuu ja pysäkki poistuu

Autolla ajo Cygnaeuksenkadulta Mannerheimintielle ja toisin päin suljetaan muutoksen yhteydessä. Cygnaeuksenkadulta poistuu myös muutamia pysäköintipaikkoja Töölönkadun ja Mannerheimintien väliltä työmaaliikenteen kääntöpaikan takia. Jo aiemmin suljetut ajoyhteydet Aurorankadun ja Museokadun risteyksen ja Mannerheimintien välillä sekä Eteläisen Hesperiankadun ja Mannerheimintien välillä pysyvät edelleen suljettuna.

Myös Eduskuntatalon läheisyydessä sijaitseva Mannerheimintien linja-autopysäkki ”Kansallismuseo” H1906 poistuu käytöstä työn ajaksi.

Kulku kadunvarren kiinteistöihin säilyy käytössä koko ajan. Kulkuun voi tulla ajoittain lyhyitä katkoja, joista ilmoitamme erikseen.

Jalankulun ja pyöräilyn poikkeusreitit säilyvät ennallaan

Liikennejärjestelyjen muutos ei toistaiseksi vaikuta jalankulkuun tai pyöräilyyn. Yhdistetty jalankulku- ja pyöräväylä pysyy kadun länsipuolella kiinteistöjen edustalla. Kadun itälaidan pyöräväylä avataan käyttöön vasta myöhemmin, kun kaapelityöt ja pintarakenteet Mannerheimintien Töölönlahden puoleisella laidalla valmistuvat. Nopein työmaa-alueen ohittava kiertoreitti pyörille kulkee edelleen Töölönlahden rannassa.

Jalankululle ja pyörille on työalueella viisi suojatietä ja ylitysreittiä työalueen poikki. Osa ylitysreiteistä on asfaltoituja, osa sora- tai murskepintaisia. Baanan Mannerheimintien alikulku on suljettu sillan korjaustöiden vuoksi. Korvaava reitti kulkee joko Kiasman tai Musiikkitalon kohdalta suojatietä pitkin.

Katutyöt jatkuvat koko Manskun katutöiden ensimmäisen vaiheen alueella Postikadun ja Runeberginkadun välillä ja valmistuvat syksyyn 2024 mennessä.