Lisätiedot ja yhteys

Haluatko antaa palautetta tai etsitkö tietoa Manskun katutöistä?

  • Lisätietoa hankkeesta ja useimmin kysytyt kysymykset löydät Helsingin kaupungin verkkosivulta »
  • Katso uusimmat päivitykset ja ota yhteyttä Facebookissa: www.facebook.com/uusimannerheimintie »
  • Sähköposti: Työmaalle voit lähettää sähköpostia osoitteeseen
  • Puhelin: Soita työmaalle numeroon 044 744 8165. Jätä ääniviesti, niin soitamme takaisin.
  • Tilaa Manskun katutöiden uutisia sähköpostilla liittymällä uutiskirjelistalle »
  • Työmaapäivystys: Pidämme sopivin väliajoin työmaan varrella matalan kynnyksen työmaapäivystyksiä, jonne kaupunkilaiset voivat tulla keskustelemaan katutyömaasta. Työmaapäivystyksen ajankohdat kerromme etukäteen tällä sivustolla ja Facebook-sivulla »

Rakentamista kadun alla ja päällä

Manskun katutyöt korjaa Helsingin Mannerheimintien ydinkeskustan Postikadulta Taka-Töölön Reijolankadulle. Katua peruskorjataan pinnan alta ja päältä Mannerheimintiellä sekä sen poikkikaduilla kahdessa vaiheessa keväästä 2023 loppuvuoteen 2025. Työmaasta vastaa pääurakoitsija VM Suomalainen. Hankkeen tilaaja on Helsingin kaupunki. Työmaan viestintää ja verkkosivuja ylläpitää Taskut Communications.

Peruskorjaamme Helsingin pääkadun – jatkossa Mannerheimintiellä on entistä mukavampaa kulkea niin kävellen, pyöräillen, pyörätuolilla, joukkoliikenteellä kuin autollakin. Erityisen paljon tapahtuu kadun alla, sillä koko jopa yli satavuotias kunnallistekniikka uusitaan. Tämä on Helsingin suurin katuremontti, jossa urakka-alueen pituus noin 2,8 kilometriä ja pinta-ala noin 102 000 m2. Vesijohtoveden runkolinjaa saneerataan noin 2,3 kilometrin verran, sekaveden runkolinjaa saneerataan noin 1,5 kilometriä ja uutta huleveden runkolinjaa rakennetaan noin 3,1 kilometriä. Uutta raitiotietkiskoa rakennetaan 2,6 kilometrin matkalle.

Työmaaraadit kehittävät työmaata

Työmaan kehittämisessä tehdään yhteistyötä kaupunkilaisten kanssa. Maaliskuussa 2023 etsittiin työmaan kehittämisestä kiinnostuneita kaupunkilaisia mukaan työmaaraatiin. Työmaaraadin tarkoituksena on kerätä erilaisilta Mannerheimintien käyttäjiltä, kulkijoilta ja toimijoilta tietoa ja kokemuksia työmaan toiminnasta sekä käsitellä tätä palautetta työmaasta vastaavan urakoitsijan ja kaupungin kanssa. Tavoitteena on keskustelun kautta kerätä laajasti ymmärrystä työmaan vaikutuksista erilaisiin kaupunkilaisiin sekä kehittää yhdessä ratkaisuja arjen sujuvoittamiseksi. Työmaaraati tapaa vuosina 2023-2024 neljä kertaa. Raati tarkastelee tänä aikana työmaata välillä Postikatu-Runeberginkatu. Työmaaraadissa on 25 jäsentä, jotka ovat lähiseudun asukkaita, läpikulkijoita, yrittäjiä, taloyhtiöiden tai sidosryhmien edustajia. 

Työmaan yhteystiedot ja työajat

Työmaalla voidaan työskennellä arkisin ja lauantaisin klo 7–22 välillä. Saatamme joutua tekemään töitä toisinaan myös yöaikaan. Yöaikaisesta meluavasta työstä tiedotamme erikseen. Muita kuin erityisen häiritseviä, melua tai tärinää aiheuttavia töitä voimme tehdä myös yöaikaan ilman erillistä ilmoitusta. Lähinaapureille jaamme tarvittaessa korvatulppia. Olethan yhteydessä meihin, mikäli tarvitset sellaiset.