Mannerheimintien peruskorjaus aiheuttaa melua ja häiriöitä liikkumiseen

Mannerheimintien peruskorjauksen ensimmäisen vaiheen työt aiheuttavat melua, pölyä, tärinää, ruuhkia ja häiriöitä liikkumiseen Mannerheimintiellä sekä sen poikkikaduilla Postikadun ja Runeberginkadun välisellä alueella maaliskuusta 2023 alkaen.

Kovaääniset työt alkavat alustavasti maaliskuun loppupuolella. Raitiotiekiskojen ja asfaltin purkutyöt alkavat alustavasti 20.3. alkavalla viikolla (viikko 12). Työstä aiheutuu melua.

Työmaan työajat

Työmaalla voidaan työskennellä alustavasti arkisin klo 7–22 välillä ja tarvittaessa lauantaisin klo 7–22 välillä. Töitä joudutaan mahdollisesti tekemään myös yöaikaan. Yöaikaisesta meluavasta työstä tiedotamme erikseen. Muita kuin erityisen häiritseviä, melua tai tärinää aiheuttavia töitä voidaan tehdä myös yöaikaan ilman erillistä ilmoitusta.

Liikennejärjestelyt muuttuvat

Liikennejärjestelyt Mannerheimintiellä ja lähikaduilla muuttuvat 20.3. alkavalla viikolla (viikko 12). Mannerheimintie kapenee molempiin suuntiin yksikaistaiseksi Postikadun ja Runeberginkadun välillä tiistaista 21.3. alkaen. Ajokaistat ja jalankulku sekä pyöräliikenne siirtyvät kadun länsilaidalle. Myös suojateiden paikkoihin tulee muutoksia. Käytössä olevat reitit opastetaan tarkemmin kadulla.

Lue lisää hankkeesta »