Mannerheimintien työmaalla autoliikenne siirtyy kadun itälaidalle 17. elokuuta

Muutokset liikennejärjestelyihin tehdään keskiviikon ja torstain välisenä yönä 16.–17. elokuuta. Samalla työalueeksi tulee kadun länsilaita. Pyöräliikenne ja jalankulku pysyvät kadun länsilaidalla. Moottoriajoneuvoliikenteen siirto tehdään välillä Pohjoinen Rautatiekatu – Cygnaeuksenkatu.

Lue lisää ja katso kartta muuttuvista liikennejärjestelyistä »

Liikenne voi hidastua, kulku kiinteistöihin säilyy

Työmaa-alueella säilyy käytössä yksi ajokaista suuntaansa, mutta liikennejärjestelyt voivat hidastaa liikennettä. Kulku kadun varren kiinteistöihin säilyy käytössä koko ajan. Kulkuun voi tulla ajoittain lyhyitä katkoja, joista ilmoitetaan erikseen.

Muita muutoksia

  • Autolla ajo Cygnaeuksenkadulta Mannerheimintielle suljetaan ja toisin päin.
  • Cygnaeuksenkadulta poistuu Töölönkadun ja Mannerheimintien väliltä muutamia pysäköintipaikkoja kääntöpaikan takia.
  • Eduskuntatalon läheisyydessä sijaitseva Mannerheimintien linja-autopysäkki ”Kansallismuseo” H1906 poistuu käytöstä töiden ajaksi.

Työt etenevät hyvää vauhtia

Mannerheimintien peruskorjauksen työt ovat edenneet hyvää vauhtia. Vesijohdon runkolinja Töölönlahdenkadun ja Dunckerinkadun välillä on valmis.

“Työt ovat edenneet aikataulussa. Uutta raitiotiekiskoa on asennettuna jo toista kilometriä ja 800 metriä runkovesijohdosta on valmiina. Mannerheimintien sillan uusimisessa tullutta viivästystä pyritään kirimään kiinni. Työt saadaan joka tapauksessa tehtyä alkuperäisen yleisaikataulun puitteissa”, sanoo projektinjohtaja Antti-Juhani Lehtinen Helsingin kaupungilta.

Mannerheimintien peruskorjauksen tilanne lukuina

(elokuun alku)

800 m uutta runkovesijohtoa valmiina

1 000 m2 vesihuoltoa valmiina

10 000 m2 uutta asfalttia levitetty

1 000 m reunakiveä asennettu

7 000 m kaapeliputkia asennettu

20 000 m3 uutta rakennekerrosta (mursketta)

1250 raidemetriä asennettu ratikkakiskoja (noin puolet ensimmäisen vaiheen kiskotöistä)

Mannerheimintien peruskorjaus tehdään kahdessa osassa. Ensimmäisenä korjataan Postikadun ja Runeberginkadun välinen osa vuosina 2023–2024. Loppuvuoden 2024 aikana työt siirtyvät Runeberginkadun ja Reijolankadun välille.