Mannerheimintien ylittävän Baanan sillan korjaustyöt siirtyvät länsipuolelle – purkutyö aiheuttaa melua helmikuussa

Mannerheimintien ylittävän Baanan sillan läntisen puoliskon korjaustyöt käynnistyvät 12.2. alkavalla viikolla.

Sillan uusiminen tehdään kahdessa osassa. Ensin on uusittu sillan itäinen eli Kiasman puoli ja seuraavaksi on läntisen eli Pikku-Parlamentin puolen vuoro.

Sillan itäisen puoliskon uusimiseen liittyviä töitä on tehty loppukesästä asti. Nyt työt ovat siinä vaiheessa, että liikenne sillan päällä voidaan siirtää toiselle laidalle ja aloittaa toisen puoliskon rakentaminen.

Työ alkaa liikennejärjestelyjen muuttamisella torstaina 8.2. Lue lisää muuttuvista liikennejärjestelyistä »

Sillan betonirakenteiden purkamisesta aiheutuu kovaa ääntä 12.2. alkavasta viikosta lähtien. Melun lähde sijaitsee sillan Pikku-Parlamentin puolella. Meluavimman työvaiheen arvioidaan kestävän noin kuukauden.

Ensin sillan päältä puretaan asfaltit ja uusittava betoniholvi kaivetaan esiin. Sen jälkeen käynnistyvät holvin purkutyöt. Käytämme purkutyössä kovaa ääntä aiheuttavia työmentelmiä, kuten timanttisahausta, -porausta, rammerointia sekä vesipiikkausta.

Työtä tehdään meluajan puitteissa eli klo 7-22 välisenä aikana.

Ajoyhteys sillan päällä Mannerheimintiellä säilyy koko korjaustyön ajan, eli moottoriajoneuvot, pyöräliikenne sekä jalankulkijat pääsevät kulkemaan sillan yli. Sillan alikulku pysyy suljettuna.

Pahoittelemme työstä aiheutuvaa häiriötä.

Sillan holvin päätyjä täytettiin Mannerheimintiellä tammikuun lopulla.