Paransimme suojateiden näkyvyyttä hämärässä

Asensimme valo-ohjaamattomille suojateillemme varoitusvilkut parantamaan jalankulkijoiden näkyvyyttä. Nyt iltojen pimetessä välkkyvät valot kiinnittävät autojen huomion, kun jalankulkija ylittää suojatietä.

Varoitusvilkkuja löytyy Manskulta kahta erilaista: SeeMe- aktiivinen suojatiejärjestelmä varoittaa jalankulkijoista Dunckerinkadun ja Cygnaeuksenkadun kohdalla olevilla suojateillä. Välkky-tehostemerkki puolestaan välkkyy Töölönlahdenkadun suojatiellä.

Varoitusvilkut tunnistavat suojatielle tulevat kulkijat

Dunckerinkadun ja Cygnaeuksenkadun kohdalla oleville suojateille on asennettu SeeMe-laitteet, joiden keltaiset LED-valot säätyvät ympäristön valoisuuden mukaan. Kirkkaassa auringonvalossa valot ovat siis täydellä teholla, kun taas yön pimeydessä valot vilkkuvat himmeämmin. Vilkkuvalot aktivoituvat, kun jalankulkija astuu suojatielle.

Töölönlahdenkadun suojatiellä autoilijoita varoittava Välkky-tehostemerkkikapseli toimii samaan tapaan: Välkky tunnistaa suojatielle tulevan kulkijan ja käynnistää vilkutuksen autoilijoille. Myös Välkyn sinertävät valot näkyvät pimeän lisäksi päiväsaikaan.