Pyöräliikenteen järjestelyjä Runeberginkadun ja Mannerheimintien risteyksessä selkiytetty

Pyöräliikenteen järjestelyjä Runeberginkadun ja Mannerheimintien risteyksessä Oopperan risteyksen katuremontin aikana on selkeytetty.

Lännen suunnasta eli Töölöntorilta Runeberginkatua itään ajettaessa pyöräväylä päättyy Ruusulankadun risteyksen kohdalla, missä pyörät ohjataan siirtymään ajoradalle muiden ajoneuvojen joukkoon hyvissä ajoin ennen väliaikaista bussipysäkkiä.

Suljettu pätkä vanhaa pyöräväylää toimii kesän ja risteyksen remontoinnin ajan 8x-bussien pysäkkinä. Pyörät ohittavat pysäkillä olevat bussit ajorataa pitkin kuten muutkin ajoneuvot.

Risteyksessä pyöräilijä voi valita joko jatkaa suoraan Helsinginkatua, jolloin liittyminen takaisin pyöräväylälle on mahdollista risteyksen ja Oopperan jälkeen, tai kääntyä oikealle Mannerheimintielle ja liittyä talojen seinustalla kulkevalle yhdistetylle jalankulun ja pyöräilyn väylälle väliaikaista asfalttiluiskaa pitkin.

Runeberginkadulle on lisätty varoituskolmio ja huomiovilkku varoittamaan autoja pyöräliikenteestä ennen pyöräväylän päättymistä.

Koko työmaa-alueella on myös alennettu 30 km/h nopeusrajoitus.

Syynä uuteen järjestelyyn on ollut pyörällä liikkuvien turvallisuus. Raitiovaunua kesän aikana korvaavien 8x-bussien pysähtyminen pysäkille ja pyörien ajaminen samalla väylällä olisi saattanut aiheuttaa vaaratilanteita.

Lue lisää Oopperan risteyksen töihin liittyvistä liikennejärjestelyistä kesällä 2024 »