Raitiotiekiskojen asennus alkaa, vesihuollon rakentaminen jatkuu

Tällä viikolla Mannerheimintiellä on näkyvissä etenemisen merkkejä. Arkadiankadun ja Finlandiatalon välisellä alueella päällystetään pintoja työmaa-alueen sisällä. Alimpia asfalttikerroksia on levitetty aidatulla alueella. Perjantaina alamme kuljettaa alueelle kiskoelementtejä, ja uusien raitiotiekiskojen asentaminen käynnistyy ensi viikolla.

Kiskot asennetaan aidatulla työmaa-alueella. Työ alkaa etelästä Kiasman kohdalta ja etenee aidattujen alueiden sisällä. Risteysalueille kiskot asennetaan vasta viimeisenä. Ennen risteysalueiden kiskotöitä liikennejärjestelyjä muutetaan. Kokonaisuudessaan hankkeessa rakennetaan 2,6 km uutta raitiotiekiskoa.

Ensimmäinen osa uutta vesijohtoa otettu käyttöön

Ensimmäinen pätkä uutta vesijohtoa otettiin käyttöön alkuviikosta Töölönlahdenkadun Cygneauksenkadun risteysten väliselle alueelle. Valmistunut vesijohtolinja on pituudeltaan noin 240 m, kun kokonaisuudessaan vesijohtoveden runkolinjaa saneerataan tässä hankkeessa noin 2,3 kilometrin verran. Lue lisää uusista vesiputkista »

Vesihuollon rakentaminen jatkuu nyt Cygneauksenkadusta pohjoiseen.

Muualla alueella jatkuu uuden vesihuollon rakentaminen ja kaapeliputkitukset. Uudelle vesijohdolle kaivetaan kanaalia nyt Cygneauksenkadun risteyksestä pohjoiseen, minkä vuoksi suojatien sijaintia järjesteltiin uudelleen ».

Hesperianpuiston kohdalla jatkuu tukimuurin rakentaminen sekä hulevesi- ja sekaviemäreiden rakentaminen. Myös raitiotieliikenteen ja valaistuksen ripustuksia varten pystytettävien yhteiskäyttöpylväiden perustuksia rakennetaan eri puolilla työaluetta.

Baanan Mannerheimintien ylittävän sillan korjaustyöt ovat keskeytettynä Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen tekemän suojeluesityksen ja Uudenmaan ELY-keskuksen siksi sillan purkutöille määrämän vaarantamiskiellon vuoksi. », mutta Baanan alikulku on toistaiseksi auki pyörä- ja jalankulkuliikenteelle.