Reitit

Katutyömaa ja kulkureitit – näin vierailet Mannerheimintien nähtävyyksissä

Manskun katutöiden työmaan ympäristössä sijaitsee useita vierailukohteita, sillä Mannerheimintie on myös musiikin, historian ja taiteen kotikatu.

Työmaan liikennejärjestelyt vaikuttavat kulkureitteihin Musiikkitalon, Finlandiatalon, Oopperan, Kansallismuseon, Hakasalmen huvilan, Eduskunnan, sekä Kiasman ympäristössä. Tältä sivulta löydät tietoa kulkureiteistä työmaan naapuruston merkittävimpiin vierailukohteisiin.

Muuttuviin reitteihin voi varautua

Katutöiden takia ei kannata jättää vierailua Mannerheimintien nähtävyyksissä tekemättä. Kulku kaikkiin kiinteistöihin, niin asuntoihin kuin kulttuurikohteisiinkin, säilyy koko remontin ajan. Tutut reitit voivat kuitenkin välillä muuttua, joten seuraathan opasteita kadulla. Kaikki kulkureitit eivät myöskään ole esteettömiä. Lue lisää reiteistä liikkumis- ja toimimisesteisille »

Tervetuloa vierailemaan työmaan ympäristöön!

Lue työmaan tuoreimmat uutiset »
Seuraa Manskun katutöiden etenemistä Facebookissa www.facebook.com/uusimannerheimintie »

Viikolla 2/2024 muuttuvat poikkeusliikennejärjestelyt Mannerheimintien ympäristössä

Katso kulkureitit

Tietoa kulkureiteistä

Oopperatalolle

Jalkaisin tai pyörällä: Mannerheimintien länsipuolella kulkee yhdistetty jalankulun ja pyöräilyn väylä. Mannerheimintien voi ylittää esimerkiksi Runeberginkadun–Helsinginkadun risteyksen pohjoispuolelta. Risteyksen eteläpuolella Mannerheimintien ylittävä suojatie (ravintola Carelian kulmassa) on suljettu. Helsinginkadun ylittävät suojatiet Oopperatalolle ovat käytössä.

Julkisilla: Raitiolinjat 4 ja 10 sekä osa Mannerheimintien bussilinjoista kulkee Arkadiankadun ja Runeberginkadun kautta, ja matka-aika kaikilla linjoilla pitenee muutamia minuutteja. Tarkistathan omat joukkoliikenneyhteytesi HSL:n reittioppaasta »

Autolla: Ajoyhteydet Meilahden ja Sörnäisten suunnista Mäntymäenkentän pysäköintialueelle säilyvät ennallaan, mutta omalla autolla liikkuessa on hyvä varautua ruuhkiin.

Mäntymäenkentän pysäköintialue on käytössä, mutta Mäntymäentieltä pysäköintialueelle kulkevista ajoliittymistä lännen puoleinen on poissa käytöstä. Lisäksi Toivonkatu on suljettu autoilta, joten lännen suunnasta Mäntymäenkentälle kannattaa ajaa esimerkiksi Helsinginkadun kautta.

Lue lisää vierailusta Oopperatalolla Suomen kansallisoopperan ja -baletin sivuilta »

Pikku-Finlandialle

Jalkaisin tai pyörällä: pohjoisen suunnasta Töölönlahdenrantaa kävely- ja pyöräväylää pitkin ja Etelän suunnasta Karamzininrantaa pitkin. Mannerheimintien voi ylittää remontin aikana esimerkiksi Musiikkitalon (Töölönlahdenkatu), Cygnaeuksenkadun tai Dunckerinkadun kohdalta.

Julkisilla: Raitiolinjat 4 ja 10 sekä osa Mannerheimintien bussilinjoista kulkee Arkadiankadun ja Runeberginkadun kautta, ja matka-aika kaikilla linjoilla pitenee muutamia minuutteja. Tarkistathan omat joukkoliikenneyhteytesi HSL:n reittioppaasta »

Autolla: Aimo Park Finlandia -parkkihalli pysyy Mannerheimintien peruskorjauksesta huolimatta käytössä, mutta autolla liikkuessa on hyvä varautua ruuhkiin. Ajo parkkihalliin tapahtuu Töölönlahdenkadun kautta.

Lue lisää vierailusta Pikku-Finlandialla Finlandia-talon sivulta »

Kansallismuseolle

Kansallismuseo on toistaiseksi suljettu remontin takia.

Lue lisää Kansallismuseon remontista museon sivuilta »

Hakasalmen huvilalle

Jalkaisin tai pyörällä: Mannerheimintien länsipuolella kulkee yhdistetty jalankulun ja pyöräilyn väylä. Mannerheimintien voi ylittää esimerkiksi Töölönlahdenkadun kohdalta (Musiikkitalo), Arkadiankadun kohdalta (Kiasma) tai Cygnaeuksenkadun kohdalta. Kansallismuseon kohdalla olevat suojatiet on suljettu. Hakasalmen huvilalle voi kulkea Töölönlahdenkatua pitkin Musiikkitalon ja Oodin suunnasta.

Julkisen liikenteen lähimmät pysäkit ovat Lasipalatsi, Kamppi tai Rautatieasema. Kansallismuseon pysäkki on pois käytöstä. Raitiolinjat 4 ja 10 sekä osa Mannerheimintien bussilinjoista kulkee Arkadiankadun ja Runeberginkadun kautta. Tarkistathan omat joukkoliikenneyhteytesi HSL:n reittioppaasta »

Autolla: Museon pihalla ei ole parkkipaikkoja. Aimo Park Finlandia -parkkihalli pysyy Mannerheimintien peruskorjauksesta huolimatta käytössä, mutta autolla liikkuessa on hyvä varautua ruuhkiin. Parkkihalliin voi ajaa Töölönlahdenkadun kautta.

Lue lisää vierailusta Hakasalmen huvilalla huvilan sivuilta »

Musiikkitalolle

Jalkaisin tai pyörällä: Yhdistetty jalankulku- ja pyöräväylä kulkee Mannerheimintien keskellä Pohjoisen Rautatiekadun ja Cygnaeuksenkadun välillä. Väylältä pääsee työalueen yli kohti Musiikkitaloa Töölönlahdenkadun kohdalta. Mannerheimintien voi ylittää myös Arkadiankadun kohdalta (Kiasma) tai Cygnaeuksenkadun kohdalta. Kansallismuseon kohdalla olevat suojatiet on suljettu. Musiikkitalolle voi kulkea myös Töölönlahdenkatua pitkin Oodin suunnasta tai Kiasman suunnasta. Baanan Mannerheimintien alikulku on suljettu, ja jalankulun sekä pyöräilyn kiertoreitit kulkevat Musiikkitalon tai Kiasman kautta.

Julkisen liikenteen lähimmät pysäkit ovat Lasipalatsi, Kamppi tai Rautatieasema. Raitiolinjat 4 ja 10 sekä osa Mannerheimintien bussilinjoista kulkee Arkadiankadun ja Runeberginkadun kautta. Tarkistathan omat joukkoliikenneyhteytesi HSL:n reittioppaasta »

Autolla: Aimo Park Finlandia -parkkihallin (Karamzininkatu 2) alimmalta tasolta on suora hissiyhteys Musiikkitaloon. Parkkihalli pysyy Mannerheimintien peruskorjauksesta huolimatta käytössä, mutta autolla liikkuessa on hyvä varautua ruuhkiin. Ajo parkkihalliin tapahtuu Töölönlahdenkadun kautta.

Lue lisää vierailusta Musiikkitalon sivuilta»

Eduskuntatalolle

Jalkaisin tai pyörällä: Eduskuntatalolle pääsee kulkemaan Pohjoisen Rautatiekadun kautta. Pihan Mannerheimintien puoleinen sisäänkäynti on suljettu. Yhdistetty jalankulku- ja pyöräväylä kulkee Mannerheimintien keskellä Pohjoisen Rautatiekadun ja Cygnaeuksenkadun välillä. Väylältä pääsee työalueen yli kohti Eduskuntataloa Pohjoisen Rautatiekadun ja Aurorankadun kohdalta. Mannerheimintien voi ylittää esimerkiksi Töölönlahdenkadun kohdalta (Musiikkitalo), Arkadiankadun kohdalta (Kiasma). Kansallismuseon kohdalla olevat suojatiet on suljettu. Baanan Mannerheimintien alikulku on suljettu, ja jalankulun sekä pyöräilyn kiertoreitit kulkevat Musiikkitalon tai Kiasman kautta.

Julkisen liikenteen lähimmät pysäkit ovat Lasipalatsi, Kamppi tai Rautatieasema. Raitiolinjat 4 ja 10 sekä osa Mannerheimintien bussilinjoista kulkee Arkadiankadun ja Runeberginkadun kautta. Tarkistathan omat joukkoliikenneyhteytesi HSL:n reittioppaasta »

Autolla: Aimo Park Finlandia -parkkihalli pysyy Mannerheimintien peruskorjauksesta huolimatta käytössä, mutta autolla liikkuessa on hyvä varautua ruuhkiin. Ajo parkkihalliin tapahtuu Töölönlahdenkadun kautta.

Lue lisää vierailusta Eduskuntatalolla eduskunnan sivuilta »

Kiasmalle

Jalkaisin ja pyörällä pääset Mannerheimintien yli lännestä tullessasi Musiikkitalon kohdalta tai Postikadun ja Lasipalatsin kohdalta. Baanan Mannerheimintien sillan alikulku on väliaikaisesti suljettu, ja jalankulku ja pyöräily siirtyivät kiertoreiteille sillan alikulun kohdalla.

Julkisen liikenteen lähimmät pysäkit ovat Lasipalatsi, Kamppi ja Rautatieasema. Bussit ajavat Mannerheimintietä joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Raitiovaunulinjat 4 ja 10 ajavat remontin ajan Arkadiankadun ja Runeberginkadun kautta. Tarkistathan omat joukkoliikenneyhteytesi HSL:n reittioppaasta »

Autolla: Lähin pysäköintihalli P-Eliel on käytössä, mutta autolla liikkuessa on hyvä varautua ruuhkiin.

Lue lisää vierailusta Kiasman sivuilta »

Liikkumis- ja toimimisesteisille

Katutöiden aikana kaikki kulkureitit eivät ole aina normaalia vastaavassa kunnossa. Remontin aikana reiteillä voi olla väliaikaisia esteitä ja epätasaisuuksia.

Mannerheimintien ylityspaikat, suojatiet ja kulkureitit esimerkiksi pysäkeille pyritään pitämään kuljettavina luiskausten avulla myös liikkumisesteisille. Työalueen väliaikaisissa liikennevaloissa ei ole ääniohjausta. Musiikkitalon kohdalla olevan Mannerheimintien ylittävän suojatien liikennevaloissa on ääniohjaus. Suojatien yhteydessä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kulkuväylä ylittää useimmiten myös työmaaliikenteen alueen, joka on eriytetty kevyillä muoviaidoilla. Työmaa-alueen aidat pidetään suljettuna silloin, kun siellä ei työskennellä.


Kategoria
  • Vaihe 1 (160)
  • Tiedotteet (122)
  • Uutiset (96)
  • Liikennejärjestelyt (59)
  • Vaihe 2 (41)

Työmaa kesällä Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteykseen – ratikat poikkeusreiteille, häiriötä liikenteelle

Työmaamme laajenee Mannerheimintien, Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteykseen eli Oopperan risteykseen kesän ajaksi. Aloitamme risteyksen rakentamisen kesäkuussa ja töitä jatketaan koko kesän ajan. Kesän jälkeen työmaa laajenee edelleen, kun aloitamme Mannerheimintien…

Uutiset Vaihe 1

Vesikatko Ruusankadun ympäristössä Taka-Töölössä maanantaina 20.5.

Uusimme vesihuoltoa Ruusankadun ympäristössä. Vesijohdon liitostyöt aiheuttavat vesikatkon Taka-Töölössä Ruusankadulla, Minna Canthin kadulla, Nordenskiöldinkadulla sekä Mannerheimintiellä maanantaina 20.5. Katko alkaa klo 8.30 ja kestää arviolta klo 14 asti. Vesikatko voi…

Tiedotteet Vaihe 2

Yötöitä Arkadiankadun ja Mannerheimintien risteyksessä toukokuussa viikoilla 21 ja 22

Uusimme Mannerheimintien peruskorjauksen työmaalla raitiotiekiskoja Mannerheimintien ja Arkadiankadun risteyksessä, ja osa kiskotöistä on tehtävä yöaikana kello 22 ja 7 välillä. Työskentelemme tarpeen mukaan useampana yönä 20.5.–31.5. välisenä aikana. Yötöitä tehdään…

Tiedotteet Uutiset Vaihe 1

Suojattu: Oopperan risteyksen liikennejärjestelyt muuttuvat maanantaista 3.6. alkaen

Tämä sisältö on suojattu salasanalla. Syötä salasanasi näyttääksesi sisällön:

Liikennejärjestelyt Vaihe 1 Vaihe 2

Eduskuntapuiston jalankulkuväylä siirtyi takaisin kallioiden edustalle – käyttäjinä väliaikaisesti myös pyörät

Eduskuntapuistossa pintatyöt eli kiveyksien ja laatoituksen asentaminen on edennyt ja pääsimme avaamaan jalankulkuväylän uusittuna, mutta vanhalla paikallaan kallioiden edustalla helatorstaina.  Jalankulkijoille muutos tarkoittaa, että ravintolan puistoterassille pääsee taas kulkemaan ilman suurta…

Liikennejärjestelyt Uutiset Vaihe 1

Savilankatu 3 porttikäytävä suljettu autoilta tiistaina 14.5. klo 8-12

Savilankatu 3 porttikäytävän ajoväylä on suljettu autoilta tiistaina 14.5. klo 8-12 kaivannon täyttötöiden ajan. Katkon aikana autolla ei voi ajaa porttikäytävän kautta sisäpihalle eikä toisinpäin. Jalankulku ja polkupyörien talutus porttikäytävän…

Tiedotteet Vaihe 2

Katutyöt ulottuvat Paasikivenaukiolle Lasipalatsin nurkalle

Aloitimme tällä viikolla kaapelinsuojaputkitusten uusimisen Paasikivenaukion laidalla. Lasipalatsin ja Arkadiankadun välissä oleva Paasikivenaukio on eteläisin piste, jonne Manskun katutyöt ulottuvat. Uusimme aukion Mannerheimintienpuoleisella laidalla sähkö-, tele- ja tietoliikennekaapeleiden suojaksi asennettavia…

Tiedotteet Uutiset Vaihe 1