Reitit

Katutyömaa ja kulkureitit – näin vierailet Mannerheimintien nähtävyyksissä

Manskun katutöiden työmaan ympäristössä sijaitsee useita vierailukohteita, sillä Mannerheimintie on myös musiikin, historian ja taiteen kotikatu.

Työmaan liikennejärjestelyt vaikuttavat kulkureitteihin Musiikkitalon, Finlandiatalon, Oopperan, Kansallismuseon, Hakasalmen huvilan, Eduskunnan, sekä Kiasman ympäristössä. Tältä sivulta löydät tietoa kulkureiteistä työmaan naapuruston merkittävimpiin vierailukohteisiin.

Muuttuviin reitteihin voi varautua

Katutöiden takia ei kannata jättää vierailua Mannerheimintien nähtävyyksissä tekemättä. Kulku kaikkiin kiinteistöihin, niin asuntoihin kuin kulttuurikohteisiinkin, säilyy koko remontin ajan. Tutut reitit voivat kuitenkin välillä muuttua, joten seuraathan opasteita kadulla. Kaikki kulkureitit eivät myöskään ole esteettömiä. Lue lisää reiteistä liikkumis- ja toimimisesteisille »

Tervetuloa vierailemaan työmaan ympäristöön!

Lue työmaan tuoreimmat uutiset »
Seuraa Manskun katutöiden etenemistä Facebookissa www.facebook.com/uusimannerheimintie »

Viikolla 2/2024 muuttuvat poikkeusliikennejärjestelyt Mannerheimintien ympäristössä

Katso kulkureitit

Tietoa kulkureiteistä

Oopperatalolle

Jalkaisin tai pyörällä: Mannerheimintien länsipuolella kulkee yhdistetty jalankulun ja pyöräilyn väylä. Mannerheimintien voi ylittää esimerkiksi Runeberginkadun–Helsinginkadun risteyksen pohjoispuolelta. Risteyksen eteläpuolella Mannerheimintien ylittävä suojatie (ravintola Carelian kulmassa) on suljettu. Helsinginkadun ylittävät suojatiet Oopperatalolle ovat käytössä.

Julkisilla: Raitiolinjat 4 ja 10 sekä osa Mannerheimintien bussilinjoista kulkee Arkadiankadun ja Runeberginkadun kautta, ja matka-aika kaikilla linjoilla pitenee muutamia minuutteja. Tarkistathan omat joukkoliikenneyhteytesi HSL:n reittioppaasta »

Autolla: Ajoyhteydet Meilahden ja Sörnäisten suunnista Mäntymäenkentän pysäköintialueelle säilyvät ennallaan, mutta omalla autolla liikkuessa on hyvä varautua ruuhkiin.

Mäntymäenkentän pysäköintialue on käytössä, mutta Mäntymäentieltä pysäköintialueelle kulkevista ajoliittymistä lännen puoleinen on poissa käytöstä. Lisäksi Toivonkatu on suljettu autoilta, joten lännen suunnasta Mäntymäenkentälle kannattaa ajaa esimerkiksi Helsinginkadun kautta.

Lue lisää vierailusta Oopperatalolla Suomen kansallisoopperan ja -baletin sivuilta »

Pikku-Finlandialle

Jalkaisin tai pyörällä: pohjoisen suunnasta Töölönlahdenrantaa kävely- ja pyöräväylää pitkin ja Etelän suunnasta Karamzininrantaa pitkin. Mannerheimintien voi ylittää remontin aikana esimerkiksi Musiikkitalon (Töölönlahdenkatu), Cygnaeuksenkadun tai Dunckerinkadun kohdalta.

Julkisilla: Raitiolinjat 4 ja 10 sekä osa Mannerheimintien bussilinjoista kulkee Arkadiankadun ja Runeberginkadun kautta, ja matka-aika kaikilla linjoilla pitenee muutamia minuutteja. Tarkistathan omat joukkoliikenneyhteytesi HSL:n reittioppaasta »

Autolla: Aimo Park Finlandia -parkkihalli pysyy Mannerheimintien peruskorjauksesta huolimatta käytössä, mutta autolla liikkuessa on hyvä varautua ruuhkiin. Ajo parkkihalliin tapahtuu Töölönlahdenkadun kautta.

Lue lisää vierailusta Pikku-Finlandialla Finlandia-talon sivulta »

Kansallismuseolle

Kansallismuseo on toistaiseksi suljettu remontin takia.

Lue lisää Kansallismuseon remontista museon sivuilta »

Hakasalmen huvilalle

Jalkaisin tai pyörällä: Mannerheimintien länsipuolella kulkee yhdistetty jalankulun ja pyöräilyn väylä. Mannerheimintien voi ylittää esimerkiksi Töölönlahdenkadun kohdalta (Musiikkitalo), Arkadiankadun kohdalta (Kiasma) tai Cygnaeuksenkadun kohdalta. Kansallismuseon kohdalla olevat suojatiet on suljettu. Hakasalmen huvilalle voi kulkea Töölönlahdenkatua pitkin Musiikkitalon ja Oodin suunnasta.

Julkisen liikenteen lähimmät pysäkit ovat Lasipalatsi, Kamppi tai Rautatieasema. Kansallismuseon pysäkki on pois käytöstä. Raitiolinjat 4 ja 10 sekä osa Mannerheimintien bussilinjoista kulkee Arkadiankadun ja Runeberginkadun kautta. Tarkistathan omat joukkoliikenneyhteytesi HSL:n reittioppaasta »

Autolla: Museon pihalla ei ole parkkipaikkoja. Aimo Park Finlandia -parkkihalli pysyy Mannerheimintien peruskorjauksesta huolimatta käytössä, mutta autolla liikkuessa on hyvä varautua ruuhkiin. Parkkihalliin voi ajaa Töölönlahdenkadun kautta.

Lue lisää vierailusta Hakasalmen huvilalla huvilan sivuilta »

Musiikkitalolle

Jalkaisin tai pyörällä: Yhdistetty jalankulku- ja pyöräväylä kulkee Mannerheimintien keskellä Pohjoisen Rautatiekadun ja Cygnaeuksenkadun välillä. Väylältä pääsee työalueen yli kohti Musiikkitaloa Töölönlahdenkadun kohdalta. Mannerheimintien voi ylittää myös Arkadiankadun kohdalta (Kiasma) tai Cygnaeuksenkadun kohdalta. Kansallismuseon kohdalla olevat suojatiet on suljettu. Musiikkitalolle voi kulkea myös Töölönlahdenkatua pitkin Oodin suunnasta tai Kiasman suunnasta. Baanan Mannerheimintien alikulku on suljettu, ja jalankulun sekä pyöräilyn kiertoreitit kulkevat Musiikkitalon tai Kiasman kautta.

Julkisen liikenteen lähimmät pysäkit ovat Lasipalatsi, Kamppi tai Rautatieasema. Raitiolinjat 4 ja 10 sekä osa Mannerheimintien bussilinjoista kulkee Arkadiankadun ja Runeberginkadun kautta. Tarkistathan omat joukkoliikenneyhteytesi HSL:n reittioppaasta »

Autolla: Aimo Park Finlandia -parkkihallin (Karamzininkatu 2) alimmalta tasolta on suora hissiyhteys Musiikkitaloon. Parkkihalli pysyy Mannerheimintien peruskorjauksesta huolimatta käytössä, mutta autolla liikkuessa on hyvä varautua ruuhkiin. Ajo parkkihalliin tapahtuu Töölönlahdenkadun kautta.

Lue lisää vierailusta Musiikkitalon sivuilta»

Eduskuntatalolle

Jalkaisin tai pyörällä: Eduskuntatalolle pääsee kulkemaan Pohjoisen Rautatiekadun kautta. Pihan Mannerheimintien puoleinen sisäänkäynti on suljettu. Yhdistetty jalankulku- ja pyöräväylä kulkee Mannerheimintien keskellä Pohjoisen Rautatiekadun ja Cygnaeuksenkadun välillä. Väylältä pääsee työalueen yli kohti Eduskuntataloa Pohjoisen Rautatiekadun ja Aurorankadun kohdalta. Mannerheimintien voi ylittää esimerkiksi Töölönlahdenkadun kohdalta (Musiikkitalo), Arkadiankadun kohdalta (Kiasma). Kansallismuseon kohdalla olevat suojatiet on suljettu. Baanan Mannerheimintien alikulku on suljettu, ja jalankulun sekä pyöräilyn kiertoreitit kulkevat Musiikkitalon tai Kiasman kautta.

Julkisen liikenteen lähimmät pysäkit ovat Lasipalatsi, Kamppi tai Rautatieasema. Raitiolinjat 4 ja 10 sekä osa Mannerheimintien bussilinjoista kulkee Arkadiankadun ja Runeberginkadun kautta. Tarkistathan omat joukkoliikenneyhteytesi HSL:n reittioppaasta »

Autolla: Aimo Park Finlandia -parkkihalli pysyy Mannerheimintien peruskorjauksesta huolimatta käytössä, mutta autolla liikkuessa on hyvä varautua ruuhkiin. Ajo parkkihalliin tapahtuu Töölönlahdenkadun kautta.

Lue lisää vierailusta Eduskuntatalolla eduskunnan sivuilta »

Kiasmalle

Jalkaisin ja pyörällä pääset Mannerheimintien yli lännestä tullessasi Musiikkitalon kohdalta tai Postikadun ja Lasipalatsin kohdalta. Baanan Mannerheimintien sillan alikulku on väliaikaisesti suljettu, ja jalankulku ja pyöräily siirtyivät kiertoreiteille sillan alikulun kohdalla.

Julkisen liikenteen lähimmät pysäkit ovat Lasipalatsi, Kamppi ja Rautatieasema. Bussit ajavat Mannerheimintietä joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Raitiovaunulinjat 4 ja 10 ajavat remontin ajan Arkadiankadun ja Runeberginkadun kautta. Tarkistathan omat joukkoliikenneyhteytesi HSL:n reittioppaasta »

Autolla: Lähin pysäköintihalli P-Eliel on käytössä, mutta autolla liikkuessa on hyvä varautua ruuhkiin.

Lue lisää vierailusta Kiasman sivuilta »

Liikkumis- ja toimimisesteisille

Katutöiden aikana kaikki kulkureitit eivät ole aina normaalia vastaavassa kunnossa. Remontin aikana reiteillä voi olla väliaikaisia esteitä ja epätasaisuuksia.

Mannerheimintien ylityspaikat, suojatiet ja kulkureitit esimerkiksi pysäkeille pyritään pitämään kuljettavina luiskausten avulla myös liikkumisesteisille. Työalueen väliaikaisissa liikennevaloissa ei ole ääniohjausta. Musiikkitalon kohdalla olevan Mannerheimintien ylittävän suojatien liikennevaloissa on ääniohjaus. Suojatien yhteydessä jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kulkuväylä ylittää useimmiten myös työmaaliikenteen alueen, joka on eriytetty kevyillä muoviaidoilla. Työmaa-alueen aidat pidetään suljettuna silloin, kun siellä ei työskennellä.


Kategoria
  • Vaihe 1 (169)
  • Tiedotteet (130)
  • Uutiset (101)
  • Liikennejärjestelyt (63)
  • Vaihe 2 (51)

Työmaa kesällä Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteykseen – ratikat poikkeusreiteille, häiriötä liikenteelle

Työmaamme laajenee Mannerheimintien, Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteykseen eli Oopperan risteykseen kesän ajaksi. Aloitamme risteyksen rakentamisen kesäkuussa ja töitä jatketaan koko kesän ajan. Kesän jälkeen työmaa laajenee edelleen, kun aloitamme Mannerheimintien…

Uutiset Vaihe 1

Liitostöistä vesikatko Taka-Töölössä Ruusankadun ympäristössä torstaina 13.6.

Uusimme vesihuoltoa Ruusankadulla. Vesijohdon liitostyöt aiheuttavat vesikatkon Taka-Töölössä Ruusankadulla, Minna Canthin kadulla, Nordenskiöldinkadulla sekä Mannerheimintiellä torstaina 13.6. Katko alkaa klo 8.30 ja kestää arviolta klo 14 asti. Vesikatko voi olla…

Tiedotteet Vaihe 2

Katutöiden valmiusaste toukokuun lopulla – vesihuolto ja raitiotien asennukset loppusuoralla

Mannerheimintien peruskorjauksen ensimmäisen vaiheen työt ovat kevään aikana edenneet reippaasti ja ovat aikataulussaan. Osa työvaiheista, vesihuolto ja uuden raitiotien rakentaminen ovat jo loppusuoralla. Pintatöitä tehdään vielä koko alueella. Katutöiden ensimmäinen…

Uutiset Vaihe 1

Mannerheimintien peruskorjauksen toisesta vaiheesta kertovan verkkotilaisuuden tallenne katsottavissa

Mannerheimintien peruskorjauksen toinen vaihe Runeberginkadun ja Reijolankadun välillä alkaa 2.9.2024. Kaupungin ja urakoitsijan 28.5. järjestämän verkkotilaisuuden tallenne on katsottavissa kaupungin verkkosivulta osoitteesta hel.fi/mannerheimintie. Tallenteen löydät sivun alaosasta. Tilaisuus ja tallenne…

Uutiset Vaihe 2

Työmaakamerasta voit seurata Oopperan risteyksen töitä koko kesän

Viileät kesäsäät tulevat, eikä mitään tekemistä? Kaipaako päiväsi painavaa toimintaa? Haluatko nähdä, miten Helsingin solmukohdassa tehdään katutöitä? Kurkista katutyömaalle työmaakameran avulla. Voit seurata Mannerheimintien, Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteyksen katutyömaata lähes…

Uutiset Vaihe 1 Vaihe 2

Työmaapäivystys Manskulla tiistaina 11.6. klo 13 – tule kysymään meiltä

Teemme töitä eri puolilla työmaata koko kesän ajan: Mannerheimintien, Runeberginkadun ja Helsingikadun risteyksessä uusitaan maanalainen tekniikka, eteläisellä Mannerheimintiellä viimeistellään pintoja ja pohjoisosan sivukaduilla on meneillään pääkatua valmistelevat työt.   Askarruttaako…

Uutiset Vaihe 1 Vaihe 2

Baanan sillan alikulku sulkeutui – pinnoitustyöt jatkuvat

Baanan sillan alikulku sulkeutui uudelleen maanantaina 3.6. ja työt sillan alla jatkuvivat. Ennen sillan valmistumista ja alikulun lopullista avaamista tehdään vielä koko sillan holvin alapuolen pinnoitustyöt sekä asennetaan valaistus. Alikulun…

Uutiset Vaihe 1