Savilankatu sulkeutuu läpiajolta maanantaista 11.3. alkaen – Toivonkatu avataan autoliikenteelle perjantaina 8.3.

Mannerheimintien pohjoisten sivukatujen valmistelevat työt etenevät ja seuraavana vuorossa on Savilankatu. Aloitamme työt Savilankadulla pystyttämällä väliaikaiset liikennejärjestelyt maanantaina 11.3. Samalla avaamme Toivonkadun autojen läpiajolle. Savilankatu suljetaan ajoneuvojen läpiajolta, mutta kulku kiinteistöihin ja kivijalkatiloihin säilyy.

Savilankadun liikennejärjestelyjen muutos aloitetaan aamulla noin klo 6 alkaen. Toivonkatu avataan läpiajolle perjantaina 8.3.

Kun Savilankadun liikennejärjestelyt on pystytetty, aloitamme vesihuollon rakentamisen asfaltin kuorimisella ja liitosten esiin kaivamisella Urheilukadun suunnasta, mistä etenemme kohti Mannerheimintietä.

Myös Savilankadulla kallio on ennakkotietojen mukaan lähellä pintaa, ja varaudumme kallion louhintaan. Alustavan arvion mukaan louhittavaa kalliota tulee vastaan myöhemmin keväällä. Lue tältä sivulta lisää louhinnasta katuremontin yhteydessä »

Mannerheimintien katuremonttia valmistelevat tytöt Savilankadulla valmistuvat Mannerheimintien risteyksen aluetta lukuunottamatta syksyyn mennessä, jolloin käynnistyy pääkadun eli Mannerheimintien rakentaminen.

Savilankatu suljetaan – ajo kiinteistöihin ja pihoille säilyy

Töiden ajaksi Savilankatu suljetaan ajoneuvojen läpiajolta kokonaan. Kulku kiinteistöihin ja kivijalkatiloihin säilyy kuitenkin koko työn ajan.

Huolto- ja tontille ajo säilyy, mutta ajo onnistuu vain Mannerheimintien suunnasta. Jossain vaiheessa myöhemmin huolto- ja tontilleajon suunta muuttuu ja ajo tonteille ja sisäpihoille tapahtuu Urheilukadun suunnasta.

Jalankulku säilyy kiinteistöjen seinustalla koko Savilankadulla.

Kadunvarren pysäköintipaikat poistuvat

Kadunvarren pysäköintipaikat poistuvat työn ajaksi koko Savilankadulta. Lisäksi muutamia paikkoja poistuu myös Urheilukadun puolelta.

Pysäköintipaikat poistuvat ja siirtokehotukset tulevat voimaan maanantaista 11.3. alkaen.

Toivonkatu avataan läpiajolle

Samalla kun suljemme Savilankadun läpiajolta, avaamme Toivonkadun jälleen autoliikenteelle. Toivonkadulla liikennejärjestelyt muutetaan perjantaina 8.3. Toivonkatua voi sen jälkeen ajaa molempiin suuntiin, mutta kadun reunat säilyvät työalueena ja töitä jatketaan vielä keväällä. Toivonkadulle ei tule väliaikaisia bussipysäkkejä, joten bussiliikenne jatkaa poikkeusreitillä.

Urheilukatu kapenee Savilankadun kohdalta

Savilankadun katutöiden vuoksi myös Urheilukatu yksikaistaistuu Savilankadun kohdalta samalla tavalla kuin Sallinkadun kohdalla. Yksikaistaistuminen ja kohtaavien ajoneuvojen odottaminen aiheuttaa ajoittain ruuhkaa Urheilukadulle.

Suosituksia Savilankadun kiertämiseksi autolla on esitetty oheisissa kartoissa.

Autolla idästä tullessa Urheilukadun–Mäntymäentien ja Helsinginkadun kautta, Toivonkadun kautta tai Urheilukadun–Reijolankatu-Nordenskiöldinkadun kautta.

Autolla lännestä tullessa Helsinginkadun–Mäntymäentien–Urheilukadun kautta, Toivonkadun kautta tai Nordenskiöldinkadun-Urheilukadun kautta.