Tsaarinaikainen vesiputki kiinnosti mediaa

Yksi Helsingin vanhimmista vesijohdoista kaivettiin esiin maan alta, ja myös media kiinnostui 146-vuotiaasta putkivanhuksesta. Työmaalla vierailivat Yle, Helsingin Sanomat, MTV, Helsingin uutiset sekä Töölöläinen. Juttuja tehtiin laidasta laitaan: MTV Uutiset Live teki työmaalta suoraa lähetystä, ja Töölöläinen julkaisi jutun putkesta näköislehdessään.

Vesihuollon historia kiinnosti

Helsingin Sanomat kiinnostui Helsingin vesihuollon historiasta, ja kirjoittaa jutussaan Töölön vesihuollon alkuajoista.

“1870-luvulla Helsingin vesijohtoverkkoa rakensi saksalainen yhtiö, jonka rakennustöitä tuli valvomaan sveitsiläinen insinööri Robert Huber (1844–1905).”

Myös Töölöläinen kirjoittaa vesihuollon historiasta, ja kertoo Helsingin Sanomien tapaan saksalaisyhtiön projektista. Lehtien tietojen mukaan projekti kaatui talousvaikeuksiin, jolloin putki päätyi Helsingin kaupungin haltuuun.

Putken kunto puhututti

Yle puolestaan pohtii videollaan ja uutistekstissään vanhan putken sisään kertynyttä kattilakiveä. Toimittaja tunnustelee videolla kattilakiveä käsissään, ja pitää mötikkää vastenmielisenä. Jutussa kuitenkin todetaan toimittajan ennakkoluulot vääriksi.

“Ruosteen tapaan sormissa mureneva muhju ei ole vaarallista, eikä sitä ole kertynyt niin paljoa, että se merkittävästi haittaisi veden virtaamista”, Yle kirjoittaa.

Muun muassa Helsingin uutiset nostaa esiin vanhan vesijohdon hyväkuntoisuuden, ja HSY:n pohdinnan: “Kuntoa saattaa selitää käytössä ollut muottivalurauta. Se on paksumpaa kuin uudemmissa johdoissa käytetty rauta.”