Katutyö vaikuttaa arkeen Mannerheimintien ympäristössä

Mannerheimintien peruskorjaus vaikuttaa arkeen ja liikkumiseen Mannerheimintiellä ja sen ympäristössä keväästä 2023 loppuvuoteen 2025. Katutyö ulottuu ydinkeskustasta Postikadulta Töölöön Runeberginkadulle ja siitä edelleen Reijolankadulle – eli tutummin Kiasmalta Oopperalle ja edelleen rokkimäkille.

Työtä tehdään kahdessa vaiheessa. Ensin remontoidaan eteläisempi Postikadun ja Runeberginkadun välinen osuus. Kun eteläosa on valmis liikenteelle, työmaa siirtyy Runeberginkadun ja Reijolankadun väliselle osuudelle. Työmaa ulottuu osin myös Mannerheimintien poikkikaduille.

Peruskorjauksessa uusitaan kadun alla oleva satavuotias kunnallistekniikka, eli vesihuollon putkistot, kaukolämpö- ja kaukojäähdytysputkistoja sekä sähkö- ja telekaapeleita. Kadun pintarakenteet, asfaltit, kiveykset, kaivot sekä valaistus, pylväät, liikennevalot, opasteportaalit ja liikennemerkit uusitaan. Kävely- ja pyöräteitä sekä ajoratoja uusitaan ja kadulle asennetaan uudet raitiotiekiskot sähköistyksineen. Kadun nykyiset puurivit uusitaan kantavalle kasvualustalle.

Vaihe 1: Kiasmalta Oopperalle 2023–2024

Mannerheimintien katutyöt välillä Postikatu–Runeberginkatu kestävät maaliskuusta 2023 loppuvuoteen 2024. Katujen, raitiotien ja kunnallistekniikan lisäksi tällä osuudella uusitaan myös Baanan ylittävä Mannerheimintien silta Kiasman ja Pikkuparlamentin välillä sekä rakennetaan Hesperianpuistoon ramppi ja portaat, jotka rajataan luonnonkivitukimuurilla. Mannerheimin ratsastajapatsaan kiveysalueen painumat korjataan.

Mannerheimintien lisäksi työmaa-alueeseen kuuluu osin Eteläinen ja Pohjoinen Hesperiankatu välillä Töölönkatu–Mannerheimintie sekä ”Helsingin puistikko”.

Vaihe 2: Oopperalta Reijolankadulle 2024–2025

Mannerheimintien katututyöt välillä Runeberginkatu–Reijolankatu kestävät loppuvuodesta 2024 loppuvuoteen 2025. Katujen, raitiotien ja kunnallistekniikan uusimisen lisäksi tällä osuudella Ruusankatu, Savilankatu ja Sallinkatu muutetaan yksisuuntaisiksi ja niille lisätään vinopysäköintiä.

Mannerheimintien lisäksi työmaa-alueeseen kuuluu osin Ruusankatu, Savilankatu, Sallinkatu, Eino Leinon katu välillä Ruusulankatu–Mannerheimintie, Toivonkatu ja Paavo Nurmen tie.

Sivukaduilla tehdään valmistelevia töitä syksystä 2023 alkaen. Sivukatujen vesihuolto ja muu kunnallistekniikka uusitaan ennen pääkatu Mannerheimintien korjauksen alkua. Lue lisää sivukatujen valmistelevista töistä »

Katutyön vaikutukset: melua, ruuhkia ja vaihtuvia kulkureittejä

Katutyö aiheuttaa häiriötä, kuten melua ja pölyä, ruuhkia ja vaihtuvia kulkureittejä. Muutoksia tulee sekä kävelyn, pyöräilyn, joukkoliikenteen että moottoriajoneuvojen reitteihin. Liikennejärjestelyt muuttuvat useaan kertaan, ja niistä kerrotaan tarkemmin ennakkoon töiden edetessä. Kulkureitit opastetaan maastossa mahdollisimman selkeästi.

Pyrimme torjumaan haittoja kaikilla mahdollisilla keinoilla. Mannerheimintiellä pysyy katutyön aikana käytössä yksi ajokaista kumpaankin suuntaan. Remontin jälkeen kaistojen määrä palautuu nykyiselleen. Kiinteistöihin säilyy pääsy koko remontin ajan. Tarvittaessa apuna käytetään kaivannon ylittäviä siltoja ja kiertoreittejä.

Melun määrä vaihtelee eri työvaiheissa, mutta kovaäänisimmät työt teemme pääsääntöisesti arkisin klo 7-22 välisenä aikana. Töitä tehdään tarvittaessa myös lauantaisin sekä öisin. Yötöistä kerromme aina etukäteen. Pölyävissä työvaiheissa käytämme kulloinkin soveltuvia menetelmiä pölyn sitomiseen. Ennen tärinää aiheuttavia töitä, kuten mahdollista kallion louhintaa lähistön kiinteistöt kartoitetaan.

Vanhaa katua korjatessa maan alla voi tulla vastaan yllätyksiä. Siksi jokaisen talon kohdalla ei voida kertoa etukäteen tarkkaa aikataulua.

Seuraa päivittyvää tietoa katutöiden etenemisestä ja työmaan tapahtumista tällä sivulla.


Kategoria
  • Vaihe 1 (160)
  • Tiedotteet (122)
  • Uutiset (96)
  • Liikennejärjestelyt (59)
  • Vaihe 2 (41)

Työmaa kesällä Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteykseen – ratikat poikkeusreiteille, häiriötä liikenteelle

Työmaamme laajenee Mannerheimintien, Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteykseen eli Oopperan risteykseen kesän ajaksi. Aloitamme risteyksen rakentamisen kesäkuussa ja töitä jatketaan koko kesän ajan. Kesän jälkeen työmaa laajenee edelleen, kun aloitamme Mannerheimintien…

Uutiset Vaihe 1

Vesikatko Ruusankadun ympäristössä Taka-Töölössä maanantaina 20.5.

Uusimme vesihuoltoa Ruusankadun ympäristössä. Vesijohdon liitostyöt aiheuttavat vesikatkon Taka-Töölössä Ruusankadulla, Minna Canthin kadulla, Nordenskiöldinkadulla sekä Mannerheimintiellä maanantaina 20.5. Katko alkaa klo 8.30 ja kestää arviolta klo 14 asti. Vesikatko voi…

Tiedotteet Vaihe 2

Yötöitä Arkadiankadun ja Mannerheimintien risteyksessä toukokuussa viikoilla 21 ja 22

Uusimme Mannerheimintien peruskorjauksen työmaalla raitiotiekiskoja Mannerheimintien ja Arkadiankadun risteyksessä, ja osa kiskotöistä on tehtävä yöaikana kello 22 ja 7 välillä. Työskentelemme tarpeen mukaan useampana yönä 20.5.–31.5. välisenä aikana. Yötöitä tehdään…

Tiedotteet Uutiset Vaihe 1

Suojattu: Oopperan risteyksen liikennejärjestelyt muuttuvat maanantaista 3.6. alkaen

Tämä sisältö on suojattu salasanalla. Syötä salasanasi näyttääksesi sisällön:

Liikennejärjestelyt Vaihe 1 Vaihe 2

Eduskuntapuiston jalankulkuväylä siirtyi takaisin kallioiden edustalle – käyttäjinä väliaikaisesti myös pyörät

Eduskuntapuistossa pintatyöt eli kiveyksien ja laatoituksen asentaminen on edennyt ja pääsimme avaamaan jalankulkuväylän uusittuna, mutta vanhalla paikallaan kallioiden edustalla helatorstaina.  Jalankulkijoille muutos tarkoittaa, että ravintolan puistoterassille pääsee taas kulkemaan ilman suurta…

Liikennejärjestelyt Uutiset Vaihe 1

Savilankatu 3 porttikäytävä suljettu autoilta tiistaina 14.5. klo 8-12

Savilankatu 3 porttikäytävän ajoväylä on suljettu autoilta tiistaina 14.5. klo 8-12 kaivannon täyttötöiden ajan. Katkon aikana autolla ei voi ajaa porttikäytävän kautta sisäpihalle eikä toisinpäin. Jalankulku ja polkupyörien talutus porttikäytävän…

Tiedotteet Vaihe 2

Katutyöt ulottuvat Paasikivenaukiolle Lasipalatsin nurkalle

Aloitimme tällä viikolla kaapelinsuojaputkitusten uusimisen Paasikivenaukion laidalla. Lasipalatsin ja Arkadiankadun välissä oleva Paasikivenaukio on eteläisin piste, jonne Manskun katutyöt ulottuvat. Uusimme aukion Mannerheimintienpuoleisella laidalla sähkö-, tele- ja tietoliikennekaapeleiden suojaksi asennettavia…

Tiedotteet Uutiset Vaihe 1