Katutyö vaikuttaa arkeen Mannerheimintien ympäristössä

Mannerheimintien peruskorjaus vaikuttaa arkeen ja liikkumiseen Mannerheimintiellä ja sen ympäristössä keväästä 2023 loppuvuoteen 2025. Katutyö ulottuu ydinkeskustasta Postikadulta Töölöön Runeberginkadulle ja siitä edelleen Reijolankadulle – eli tutummin Kiasmalta Oopperalle ja edelleen rokkimäkille.

Työtä tehdään kahdessa vaiheessa. Ensin remontoidaan eteläisempi Postikadun ja Runeberginkadun välinen osuus. Kun eteläosa on valmis liikenteelle, työmaa siirtyy Runeberginkadun ja Reijolankadun väliselle osuudelle. Työmaa ulottuu osin myös Mannerheimintien poikkikaduille.

Peruskorjauksessa uusitaan kadun alla oleva satavuotias kunnallistekniikka, eli vesihuollon putkistot, kaukolämpö- ja kaukojäähdytysputkistoja sekä sähkö- ja telekaapeleita. Kadun pintarakenteet, asfaltit, kiveykset, kaivot sekä valaistus, pylväät, liikennevalot, opasteportaalit ja liikennemerkit uusitaan. Kävely- ja pyöräteitä sekä ajoratoja uusitaan ja kadulle asennetaan uudet raitiotiekiskot sähköistyksineen. Kadun nykyiset puurivit uusitaan kantavalle kasvualustalle.

Vaihe 1: Kiasmalta Oopperalle 2023–2024

Mannerheimintien katutyöt välillä Postikatu–Runeberginkatu kestävät maaliskuusta 2023 loppuvuoteen 2024. Katujen, raitiotien ja kunnallistekniikan lisäksi tällä osuudella uusitaan myös Baanan ylittävä Mannerheimintien silta Kiasman ja Pikkuparlamentin välillä sekä rakennetaan Hesperianpuistoon ramppi ja portaat, jotka rajataan luonnonkivitukimuurilla. Mannerheimin ratsastajapatsaan kiveysalueen painumat korjataan.

Mannerheimintien lisäksi työmaa-alueeseen kuuluu osin Eteläinen ja Pohjoinen Hesperiankatu välillä Töölönkatu–Mannerheimintie sekä ”Helsingin puistikko”.

Vaihe 2: Oopperalta Reijolankadulle 2024–2025

Mannerheimintien katututyöt välillä Runeberginkatu–Reijolankatu kestävät loppuvuodesta 2024 loppuvuoteen 2025. Katujen, raitiotien ja kunnallistekniikan uusimisen lisäksi tällä osuudella Ruusankatu, Savilankatu ja Sallinkatu muutetaan yksisuuntaisiksi ja niille lisätään vinopysäköintiä.

Mannerheimintien lisäksi työmaa-alueeseen kuuluu osin Ruusankatu, Savilankatu, Sallinkatu, Eino Leinon katu välillä Ruusulankatu–Mannerheimintie, Toivonkatu ja Paavo Nurmen tie.

Sivukaduilla tehdään valmistelevia töitä syksystä 2023 alkaen. Sivukatujen vesihuolto ja muu kunnallistekniikka uusitaan ennen pääkatu Mannerheimintien korjauksen alkua. Lue lisää sivukatujen valmistelevista töistä »

Katutyön vaikutukset: melua, ruuhkia ja vaihtuvia kulkureittejä

Katutyö aiheuttaa häiriötä, kuten melua ja pölyä, ruuhkia ja vaihtuvia kulkureittejä. Muutoksia tulee sekä kävelyn, pyöräilyn, joukkoliikenteen että moottoriajoneuvojen reitteihin. Liikennejärjestelyt muuttuvat useaan kertaan, ja niistä kerrotaan tarkemmin ennakkoon töiden edetessä. Kulkureitit opastetaan maastossa mahdollisimman selkeästi.

Pyrimme torjumaan haittoja kaikilla mahdollisilla keinoilla. Mannerheimintiellä pysyy katutyön aikana käytössä yksi ajokaista kumpaankin suuntaan. Remontin jälkeen kaistojen määrä palautuu nykyiselleen. Kiinteistöihin säilyy pääsy koko remontin ajan. Tarvittaessa apuna käytetään kaivannon ylittäviä siltoja ja kiertoreittejä.

Melun määrä vaihtelee eri työvaiheissa, mutta kovaäänisimmät työt teemme pääsääntöisesti arkisin klo 7-22 välisenä aikana. Töitä tehdään tarvittaessa myös lauantaisin sekä öisin. Yötöistä kerromme aina etukäteen. Pölyävissä työvaiheissa käytämme kulloinkin soveltuvia menetelmiä pölyn sitomiseen. Ennen tärinää aiheuttavia töitä, kuten mahdollista kallion louhintaa lähistön kiinteistöt kartoitetaan.

Vanhaa katua korjatessa maan alla voi tulla vastaan yllätyksiä. Siksi jokaisen talon kohdalla ei voida kertoa etukäteen tarkkaa aikataulua.

Seuraa päivittyvää tietoa katutöiden etenemisestä ja työmaan tapahtumista tällä sivulla.


Kategoria
  • Vaihe 1 (169)
  • Tiedotteet (130)
  • Uutiset (101)
  • Liikennejärjestelyt (63)
  • Vaihe 2 (51)

Työmaa kesällä Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteykseen – ratikat poikkeusreiteille, häiriötä liikenteelle

Työmaamme laajenee Mannerheimintien, Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteykseen eli Oopperan risteykseen kesän ajaksi. Aloitamme risteyksen rakentamisen kesäkuussa ja töitä jatketaan koko kesän ajan. Kesän jälkeen työmaa laajenee edelleen, kun aloitamme Mannerheimintien…

Uutiset Vaihe 1

Liitostöistä vesikatko Taka-Töölössä Ruusankadun ympäristössä torstaina 13.6.

Uusimme vesihuoltoa Ruusankadulla. Vesijohdon liitostyöt aiheuttavat vesikatkon Taka-Töölössä Ruusankadulla, Minna Canthin kadulla, Nordenskiöldinkadulla sekä Mannerheimintiellä torstaina 13.6. Katko alkaa klo 8.30 ja kestää arviolta klo 14 asti. Vesikatko voi olla…

Tiedotteet Vaihe 2

Katutöiden valmiusaste toukokuun lopulla – vesihuolto ja raitiotien asennukset loppusuoralla

Mannerheimintien peruskorjauksen ensimmäisen vaiheen työt ovat kevään aikana edenneet reippaasti ja ovat aikataulussaan. Osa työvaiheista, vesihuolto ja uuden raitiotien rakentaminen ovat jo loppusuoralla. Pintatöitä tehdään vielä koko alueella. Katutöiden ensimmäinen…

Uutiset Vaihe 1

Mannerheimintien peruskorjauksen toisesta vaiheesta kertovan verkkotilaisuuden tallenne katsottavissa

Mannerheimintien peruskorjauksen toinen vaihe Runeberginkadun ja Reijolankadun välillä alkaa 2.9.2024. Kaupungin ja urakoitsijan 28.5. järjestämän verkkotilaisuuden tallenne on katsottavissa kaupungin verkkosivulta osoitteesta hel.fi/mannerheimintie. Tallenteen löydät sivun alaosasta. Tilaisuus ja tallenne…

Uutiset Vaihe 2

Työmaakamerasta voit seurata Oopperan risteyksen töitä koko kesän

Viileät kesäsäät tulevat, eikä mitään tekemistä? Kaipaako päiväsi painavaa toimintaa? Haluatko nähdä, miten Helsingin solmukohdassa tehdään katutöitä? Kurkista katutyömaalle työmaakameran avulla. Voit seurata Mannerheimintien, Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteyksen katutyömaata lähes…

Uutiset Vaihe 1 Vaihe 2

Työmaapäivystys Manskulla tiistaina 11.6. klo 13 – tule kysymään meiltä

Teemme töitä eri puolilla työmaata koko kesän ajan: Mannerheimintien, Runeberginkadun ja Helsingikadun risteyksessä uusitaan maanalainen tekniikka, eteläisellä Mannerheimintiellä viimeistellään pintoja ja pohjoisosan sivukaduilla on meneillään pääkatua valmistelevat työt.   Askarruttaako…

Uutiset Vaihe 1 Vaihe 2

Baanan sillan alikulku sulkeutui – pinnoitustyöt jatkuvat

Baanan sillan alikulku sulkeutui uudelleen maanantaina 3.6. ja työt sillan alla jatkuvivat. Ennen sillan valmistumista ja alikulun lopullista avaamista tehdään vielä koko sillan holvin alapuolen pinnoitustyöt sekä asennetaan valaistus. Alikulun…

Uutiset Vaihe 1