Katutyö vaikuttaa arkeen Mannerheimintien ympäristössä

Mannerheimintien peruskorjaus vaikuttaa arkeen ja liikkumiseen Mannerheimintiellä ja sen ympäristössä keväästä 2023 loppuvuoteen 2025. Katutyö ulottuu ydinkeskustasta Postikadulta Töölöön Runeberginkadulle ja siitä edelleen Reijolankadulle – eli tutummin Kiasmalta Oopperalle ja edelleen rokkimäkille.

Työtä tehdään kahdessa vaiheessa. Ensin remontoidaan eteläisempi Postikadun ja Runeberginkadun välinen osuus. Kun eteläosa on valmis liikenteelle, työmaa siirtyy Runeberginkadun ja Reijolankadun väliselle osuudelle. Työmaa ulottuu osin myös Mannerheimintien poikkikaduille.

Peruskorjauksessa uusitaan kadun alla oleva satavuotias kunnallistekniikka, eli vesihuollon putkistot, kaukolämpö- ja kaukojäähdytysputkistoja sekä sähkö- ja telekaapeleita. Kadun pintarakenteet, asfaltit, kiveykset, kaivot sekä valaistus, pylväät, liikennevalot, opasteportaalit ja liikennemerkit uusitaan. Kävely- ja pyöräteitä sekä ajoratoja uusitaan ja kadulle asennetaan uudet raitiotiekiskot sähköistyksineen. Kadun nykyiset puurivit uusitaan kantavalle kasvualustalle.

Vaihe 1: Kiasmalta Oopperalle 2023–2024

Mannerheimintien katutyöt välillä Postikatu–Runeberginkatu kestävät maaliskuusta 2023 loppuvuoteen 2024. Katujen, raitiotien ja kunnallistekniikan lisäksi tällä osuudella uusitaan myös Baanan ylittävä Mannerheimintien silta Kiasman ja Pikkuparlamentin välillä sekä rakennetaan Hesperianpuistoon ramppi ja portaat, jotka rajataan luonnonkivitukimuurilla. Mannerheimin ratsastajapatsaan kiveysalueen painumat korjataan.

Mannerheimintien lisäksi työmaa-alueeseen kuuluu osin Eteläinen ja Pohjoinen Hesperiankatu välillä Töölönkatu–Mannerheimintie sekä ”Helsingin puistikko”.

Vaihe 2: Oopperalta Reijolankadulle 2024–2025

Mannerheimintien katututyöt välillä Runeberginkatu–Reijolankatu kestävät loppuvuodesta 2024 loppuvuoteen 2025. Katujen, raitiotien ja kunnallistekniikan uusimisen lisäksi tällä osuudella Ruusankatu, Savilankatu ja Sallinkatu muutetaan yksisuuntaisiksi ja niille lisätään vinopysäköintiä.

Mannerheimintien lisäksi työmaa-alueeseen kuuluu osin Ruusankatu, Savilankatu, Sallinkatu, Eino Leinon katu välillä Ruusulankatu–Mannerheimintie, Toivonkatu ja Paavo Nurmen tie.

Sivukaduilla tehdään valmistelevia töitä syksystä 2023 alkaen. Sivukatujen vesihuolto ja muu kunnallistekniikka uusitaan ennen pääkatu Mannerheimintien korjauksen alkua. Lue lisää sivukatujen valmistelevista töistä »

Katutyön vaikutukset: melua, ruuhkia ja vaihtuvia kulkureittejä

Katutyö aiheuttaa häiriötä, kuten melua ja pölyä, ruuhkia ja vaihtuvia kulkureittejä. Muutoksia tulee sekä kävelyn, pyöräilyn, joukkoliikenteen että moottoriajoneuvojen reitteihin. Liikennejärjestelyt muuttuvat useaan kertaan, ja niistä kerrotaan tarkemmin ennakkoon töiden edetessä. Kulkureitit opastetaan maastossa mahdollisimman selkeästi.

Pyrimme torjumaan haittoja kaikilla mahdollisilla keinoilla. Mannerheimintiellä pysyy katutyön aikana käytössä yksi ajokaista kumpaankin suuntaan. Remontin jälkeen kaistojen määrä palautuu nykyiselleen. Kiinteistöihin säilyy pääsy koko remontin ajan. Tarvittaessa apuna käytetään kaivannon ylittäviä siltoja ja kiertoreittejä.

Melun määrä vaihtelee eri työvaiheissa, mutta kovaäänisimmät työt teemme pääsääntöisesti arkisin klo 7-22 välisenä aikana. Töitä tehdään tarvittaessa myös lauantaisin sekä öisin. Yötöistä kerromme aina etukäteen. Pölyävissä työvaiheissa käytämme kulloinkin soveltuvia menetelmiä pölyn sitomiseen. Ennen tärinää aiheuttavia töitä, kuten mahdollista kallion louhintaa lähistön kiinteistöt kartoitetaan.

Vanhaa katua korjatessa maan alla voi tulla vastaan yllätyksiä. Siksi jokaisen talon kohdalla ei voida kertoa etukäteen tarkkaa aikataulua.

Seuraa päivittyvää tietoa katutöiden etenemisestä ja työmaan tapahtumista tällä sivulla.


Kategoria
  • Vaihe 1 (179)
  • Tiedotteet (133)
  • Uutiset (109)
  • Liikennejärjestelyt (67)
  • Vaihe 2 (52)

Työmaa kesällä Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteykseen – ratikat poikkeusreiteille, häiriötä liikenteelle

Työmaamme laajenee Mannerheimintien, Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteykseen eli Oopperan risteykseen kesän ajaksi. Aloitamme risteyksen rakentamisen kesäkuussa ja töitä jatketaan koko kesän ajan. Kesän jälkeen työmaa laajenee edelleen, kun aloitamme Mannerheimintien…

Uutiset Vaihe 1

Oopperan risteyksen liikennejärjestelyt muuttuvat torstaina 11.7.

Muutamme väliaikaisia liikennejärjestelyjä Mannerheimintien, Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteyksessä työmaan edetessä. Aloitamme liikennejärjestelyjen rakentamisen torstaina 11.7. aamulla ja muutoksia tehdään risteyksessä koko päivän ajan. Työ saattaa aiheuttaa häiriötä risteyksessä, joten liikenteen…

Liikennejärjestelyt Tiedotteet Vaihe 1

Sivukatuja ja suojateitä avattu Kansallismuseon ja Hesperianpuiston välillä, työt alueella jatkuvat

Mannerheimintien peruskorjauksen ensimmäisen vaiheen alueella liikennejärjestelyt alkavat kesän aikana pikkuhiljaa palata lopulliseen muotoonsa, kun risteyksiä, kaistoja, suojateitä sekä pyörä- ja jalankulkuväyliä avataan. Vaikka tilanne kulkuväylillä alkaakin muistuttaa lopullista, alue on…

Liikennejärjestelyt Uutiset Vaihe 1

Sallinkadulla ja Savilankadulla asfaltointitöitä – poista autosi siirtokehotusalueelta ajoissa

Aloitamme asfaltointityöt Sallinkadulla sekä sen ja Urheilukadun risteyksen alueella perjantaina 5.7. Sallinkadulla siirtokehotusmerkin vaikutusalueelle pysäköidyt autot hinautetaan pois perjantaiaamuna. Urheilukadun ja Sallinkadun risteyksessä jyrsitään väliaikaista asfalttia ja asfaltoidaan. Työstä aiheutuu…

Tiedotteet Vaihe 2

Baanan sillan alikulku on nyt avattu jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käyttöön

Mannerheimintien Baanan ylittävän sillan alikulku avattiin perjantaina 28.6. klo 12 ja pyöräliikenne sekä jalankulkijat pääsivät palaamaan vanhalle reitilleen Baanaa pitkin Mannerheimintien alitse. Samalla päättyy Baanan kiertoreitti Kiasman ja Musiikkitalon kautta….

Uutiset Vaihe 1

Liikennejärjestelyt lähestyvät lopullista muotoaan, mutta työt alueella jatkuvat

Autojen, jalankulun ja pyöräilyn liikennejärjestelyt muuttuvat Mannerheimintiellä Hesperianpuiston ja Eduskuntatalon välillä tällä viikolla. Avaamme lisää poikkikatujen risteyksiä ja suojateitä, ajokaistat siirtyvät kadun reunoille ja Hesperianpuiston etelän suuntaan menevä linja-autopysäkki palaa…

Liikennejärjestelyt Uutiset Vaihe 1

Kiveystöitä Mannerheimintie 15 ajoliittymässä – toinen reiteistä auki

Kiveysten asentaminen on edennyt Mannerheimintie 15 kiinteistön ja Oopperan huoltopihalle johtavan ajoliittymän kohdalle. Kiveystyöt vaikuttavat autojen ajamiseen Mannerheimintieltä kiinteistöjen sisäpihalle ja toisinpäin. Kiinteistöjen pihalle sekä Oopperan huoltopihalle pääsee ajamaan henkilöautolla,…

Tiedotteet Vaihe 1