Työvaiheita käynnissä sillan korjauksesta vesihuollon rakentamiseen

Katutyöt Mannerheimintiellä etenevät määrätietoisesti kuin kevät. Tällä hetkellä työmaalla rakennetaan uutta vesihuoltoa sekä kaasulinjaa Töölönlahdenkadun pohjoispuolella, kaivetaan kanaaleja ja asennetaan uutta vesiputkea. Myös Arkadiankadun risteyksessä rakennetaan vesihuoltoa.

Kallion louhinta räjähdysaineettomasti kiilaamalla on aloitettu Hakasalmen huvilan kohdilta. Lue lisää kallion kiilauksesta tästä uutisesta »

Tulevina viikkoina jatkuvat myös asfaltin, betonin ja vanhojen raitiotiekiskojen purkutyöt Musiikkitalon ja Finlandia-talon kohdalla.
Myöhemmin toukokuun puolella alueen eteläosaan asfaltoidaan työnaikaista pohja-asfalttia.

Baanan sillan korjaus alkamassa

Suojateiden turvallisuutta on parannettu heräteraidoilla, heijastavilla havainnepylväillä sekä nopeusnäytöillä.

Kiasman ja Eduskuntatalon välisellä alueella ovat alkamassa Helsingin toisiksi vanhimman sillan, Baanan ylittävän sillan, korjaustyöt. Vanhan sillan holvi on kaivettu esiin, ja sillan rakenteita on päästy tutkimaan sekä suunnittelemaan seuraavia toimenpiteitä. Baanan Manskun alittava tunneli kävelijöille ja pyöräilijöille on vielä auki ja tulevista poikkeusliikennejärjestelyistä kerrotaan lisää, kun niiden ajankohta tarkentuu. Lue lisää vaikutuksista pyöräliikenteelle ja jalankululle sillan päällä »

Hesperianpuiston kohdalla vanhaa, poistettavaa tukimuuria on purettu ja uuden tukimuurin pohjatyöt aloitettu kadun Hesperianpuiston puoleisella laidalla. Uuden tukimuurin rakentamiseen liittyvä paalutus on alkamassa lähiviikkoina.

Eri puolilla työmaa-aluetta valmistellaan perustusten rakentamista uusille yhteiskäyttöpylväille muun muassa ajolankojen ja ulkovalojen ripustusta varten.

Suojateiden näkyvyyttä lisätty

Viime viikoina työmaa-alueen läpi kulkevien valo-ohjaamattomien suojateiden turvallisuutta on parannettu ja autoilijoiden huomiota terästetty muun muassa lisäämällä varoitusmerkkien näkyvyyttä, jyrsimällä suojateiden eteen heräteraidat sekä lisäämällä suojatielle heijastavat havainnepylväät ja nopeusnäytöt.

Työmaa-alueelle on myös rakennettu väliaikainen valaistus, ja väliaikaiset katuvalot on vedetty kadun länsipuolelle.

Työmaan vahvuus kasvussa

Työmaan vahvuus on työvaiheiden myötä kasvanut ja koneita sekä niiden miehistöä näkyy kadulla ja sen ympäristössä yhä enemmän. Myös työmaan varastoalue Aurorankadun risteyksessä aidatulla alueella on täydentynyt. Aurorankadulta / Museokadulta ei ole työmaan aikana ajoyhteyttä Manskulle. Lue lisää poikkeusliikennejärjestelyistä ja ajoreiteistä »