Uuden betoniholvin muotteja rakennetaan Baanan sillalla

Mannerheimintien Baanan ylittävällä sillalla rakennetaan parhaillaan muotteja uuden siltaholvin betonin valamista varten. Muotin ensimmäinen osa on nyt laudoitettu valmiiksi, ja seuraavana on vuorossa raudoitus.

Sillan muotti rakennetaan kahdessa osassa

Betonin valamista varten sillan holville rakennetaan muotti. Muotti koostuu puisista kaaren muotoisia elementeistä, eli kattotuoleista, sekä laudoituksesta. Mannerheimintien sillan lähistöllä liikkuvat ovatkin saattaneet havaita kaarevia muotti-elementtejä työmaalla.

Ensimmäinen holvin kahdesta muottipinnasta on nyt valmis, ja seuraavaksi aloitamme raudoittamisen harjateräksillä. Sillan betoni raudoitetaan, jotta siitä saadaan kestävä. Raudoituksen jälkeen sillalle rakennetaan toinen muottipinta. Kun raudoitus ja muotitus on saatu valmiiksi, pääsemme valamaan betonia.

Muottia tukevat pelkkapedin päälle rakennetut telineet

Ennen muottien rakentamista sillan alle tehtiin pelkkapeti: Pelkkojen eli hirsien alle tehtiin tukevasta maa-aineksesta alusta, jonka päälle pelkkahirret asennettiin. Pelkkojen päälle on puolestaan rakennettu telineet, joiden tehtävänä on kannatella sillan muottia.