Uusi kulkuramppi ja portaat rakennetaan Mannerheimintieltä Hesperian puistoon – paalutus aiheuttaa melua 28.8. alkavalla viikolla

Mannerheimintien reunaan Hesperianpuiston laidalle rakennetaan uusi esteetön jalankulkijoiden kulkuramppi sekä uudet portaat puiston ja kadun välille. Rakennustyöt pääsivät jatkumaan tällä viikolla, kun loput suunniteltujen töiden tieltä poistettavat puut kaadettiin maanantaina. Rampin ja portaiden reunaan tulee myös pätkä uutta tukimuuria.

Paaluksesta kovaa ääntä Eteläisen Hesperiankadun lähiympäristöön

Portaiden ja kulkurampin rakentaminen on aloitettu pohjatöillä ja rakennuspaikan valmistelulla. Seuraavaksi jatkamme rakenteiden perustusten parissa.

Ensi viikolla perustuksiin lyödään paaluja Hesperianpuiston laidalla, suunnilleen Eteläisen Hesperiankadun kohdalla. Paalutuksesta kuuluu kovaa ääntä lähiympäristöön, ja työ kestää päivän tai kaksi.

Portaiden ja rampin perustuksiin lyödään noin 30 paalua. Samalla kohdalla rakennettiin keväällä tukimuurin perustukset, jolloin paaluja lyötiin maahan lähes sata. Paalutus estää perustuksia painumasta maaperään.