Valmistelevat työt alkavat Mannerheimintien pohjoisilla sivukaduilla syksyllä 2023

Mannerheimintien pohjoisilla sivukaduilla aletaan valmistella peruskorjauksen toista vaihetta syksyllä 2023. Runeberginkadun ja Reijolankadun välisten sivukatujen vesihuolto ja muu kunnallistekniikka uusitaan ennen syksyllä 2024 käynnistyvää varsinaista Mannerheimintien peruskorjauksen toista vaihetta.

Aloitamme valmistelevat työt vesihuoltolinjojen uusimisella Paavo Nurmen tiellä syyskuussa ja Toivonkadulla lokakuussa 2023. Samalla tehdään tarvittavat pinta- ja kaapelityöt. Töiden arvioidaan olevan ohi vuoden loppuun mennessä.

Valmistelevat työt etenevät sen jälkeen Mannerheimintien itäpuolen sivukaduilla etelästä kohti pohjoista. Sallinkadun, Savilankadun sekä länsipuolen Ruusankadun työt kestävät alustavasti vuoden 2024 alusta kevääseen. Loppujen länsipuolen sivukatujen tekniikka rakennetaan yhtä aikaa pääkadun kanssa alkaen syksystä 2024.

Sivukatujen valmistelevat työt eivät vaikuta Mannerheimintien liikenteeseen tai raitiovaunujen kulkuun. Mannerheimintien, Runeberginkadun ja Helsinginkadun risteys rakennetaan kevään ja kesän 2024 aikana. Koko hanke Mannerheimintiellä ja sivukaduilla valmistuu loppuvuoteen 2025 mennessä. Sivukatujen tekniikan valmisteleva rakentaminen mahdollistaa pääkadun eli Mannerheimintien remontoimisen yhtäjaksoisesti ja ilman viivytyksiä syksyllä 2024 alkavassa vaiheessa.

Liikennejärjestelyjä ja meluaavaa työtä

Sivukaduille tulee poikkeusliikennejärjestelyjä, joista tiedotetaan lähempänä. Sivukaduilla tehdään myös melua aiheuttavaa työtä, kuten mahdollisesti kallion louhintaa.

Työmaan työajat

Työmaalla voidaan työskennellä arkisin sekä lauantaisin klo 7–22 välillä. Töitä joudutaan toisinaan tekemään myös yöaikaan. Yöaikaisesta meluavasta työstä tiedotamme erikseen. Muita kuin erityisen häiritseviä töitä voidaan tehdä myös yöaikaan ilman erillistä ilmoitusta.

Merkittävimmät vaikutukset

  • Sivukaduille tulee poikkeusliikennejärjestelyjä, joista tiedotetaan lähempänä
  • Sivukadut suljetaan läpiajolta vaiheittain ja kadunvarren pysäköintipaikkoja poistuu
  • Kulku ja lastaus kaikkiin kiinteistöihin turvataan töiden aikana. Kulkuihin voi tulla lyhyitä katkoja, joista ilmoitetaan etukäteen.
  • Suunniteltuihin sekä äkillisiin vesi- ja sähkökatkoihin on hyvä varautua. Varaa vettä omaan käyttöönne muutaman tunnin vesikatkon ajaksi ja tilaa HSY:n tekstiviestipalvelu. Katso varautumisohjeet verkkosivullamme » manskunkatutyot.fi/putkirikot
  • Sivukaduilla tehdään melua aiheuttavaa työtä, kuten mahdollisesti kallion louhintaa.