Vesihuollon rakentaminen jatkuu, kivityöt alkoivat

Työt Mannerheimintien katutyömaalla etenevät aikataulussa. Vesihuollon putkilinjojen ja kaivojen sekä kaapeliputkitusten lisäksi rakennamme muun muassa kiskoja, pylväiden perustuksia ja kiveyksiä. Myös Mannerheimin ratsastajapatsaan ympäristön laatoitusta kunnostetaan.

Cygnaeuksenkadun ja Eteläisen Hesperiankadun välillä louhinta ohi tältä erää

Kallion poraaminen ja kiilaaminen uuden putkilinjan tieltä Cygnaeuksenkadun ja Eteläisen Hesperiankadun välisellä osuudella on hetkeksi ohi. Kalliot on nyt poistettu kadun itälaidalta, ja porauksesta noussut pölyäminenkin taukoaa.

Seuraavan kerran kalliota on lähellä pintaa ja putkilinjojen edessä ennakkotietojen mukaan Dunckerinkadun paikkeilla. Vesihuoltotöiden etenemiseen sen kohdille menee arviolta muutamia viikkoja.

Uutta vesijohtoa rakennetaan samaan aikaan myös toisesta päästä katua, Oopperan huoltoliittymän kohdalla. Myös viemärin ohipumppaus Hesperianpuiston kohdalla on saatu päätökseen ja vaimeasti hurissut aggregaatti sammutettu.

Reunakivien asennus alkoi ja kiskoja bitumoidaan

Osissa kohdin työt ovat edenneet jo kadun pintarakenteisiin, kun reunakivien asennus alkoi viime viikolla. Kivityöt aloitettiin alueen eteläpäästä Arkadiankadun risteyksestä ja ne etenevät aidatun alueen sisäpuolella kohti pohjoista sitä mukaa, kun tilaa vapautuu.

Kiskojen bitumointia eduskuntatalon kohdalla

Kiskotyöt puolestaan ovat edenneet bitumointeihin. Arkadiankadun ja Töölönlahdenkadun välillä bitumoitiin kiskoja loppuviikon ja työtä jatketaan maanantain 19.6. ja tiistain 20.6. välisenä yönä. Lue lisää »

Työtä tehdään öisin viileämmän lämpötilan takia. Itse työ ei aiheuta ääntä, mutta aggregaatista saattaa kuulua vaimeaa hurinaa aamuyön puolella, kun liikenteen äänet ovat hiljentyneet.

Ratsastajapatsaan ympäristön kiveyksen kunnostaminen alkoi

Osana peruskorjausta kunnostamme Kiasman edessä sijaitsevan Marsalkka Mannerheimin ratsastajapatsaan ympäristön laatoituksen. Kiveyksen painunut osa oikaistaan, rikkoontuneet laatat vaihdetaan uusiin nykyisiä vastaaviin laattoihin ja kiveyksen alla olevaa maapohjaa vahvistetaan.

Laatoituksen purkaminen vahvistettavan pohjan alueelta aloitettiin viime viikolla. Ehjät laatat laitetaan takaisin ja rikkinäiset vaihdetaan uusiin. Patsaan ympäristö on aidattu ja työn arvioidaan valmistuvan elokuussa. Kulku patsaalle ja aidatulle kiveysalueelle on suljettu kunnostustöiden ajan.

Purkuvaiheessa työmaasta saattaa sopivissa sääoloissa aiheutua pölyämistä, mitä pyritään ehkäisemään kastelemalla. Kiveysten kunnostus ei vaikuta itse patsaaseen ja patsas on näkyvissä koko kesän ja kunnostustöiden ajan.

Myöhemmin Kiasman lähistöllä kaivetaan vielä kaapelireitti patsaalta Kiasman kulmalle, ja Mannerheimintien muurin kupeessa olevat yhteiskäyttöpylväät uusitaan.

Huomioraidat Kiasman edessä varoittavat työmaaliikenteestä

Ratsastajapatsaan ohitse kulkevan pyörä- ja jalankulkuväylän sekä työmaaliikenteen risteyskohtaan teipattiin viime viikolla keltaiset huomioraidat. Merkinnöillä tehostetaan virallisten liikennemerkkien näkyvyyttä.

Heijastavan ja hieman nystyräisen ajoratamerkintäteipin pinnassa on kitkaa eikä se ole liukas sateellakaan.

Pyörätiellä on kolme viivoitettua aluetta: Kummastakin suunnasta liittymäkohtaa lähestyttäessä kolme yksittäistä heräteraitaa ja lisäksi työmaan ajoportin kohdalla risteysruudukko. Vastaavanlaisia ruudukoita näkee joskus autotiellä sellaisissa kohdissa, jossa ajoneuvoliikenne risteää ja eikä kenenkään haluta pysähtyvän risteysalueelle.

Lue lisää keltaisista heräteraidoista »