Vesihuoltokanaalin louhintatyöt alkamassa Sallinkadulla alkuvuoden aikana

Sallinkadulla vesihuollon uusiminen etenee ja kaivojen rakentamisen jälkeen kaivuutyö jatkuu Urheilukadun suunnasta kohti Mannerheimintietä. Sen myötä joudumme poistamaan kalliota vesihuoltolinjan tieltä ja valmistaudumme aloittamaan vesihuoltokanaalin louhinnat Sallinkadulla.

Louhintaa varaudutaan tekemään räjäyttämällä. Kallion poraus ja räjäytykset käynnistyvät arviolta alkuvuoden aikana, kun kallio tulee esiin.

Väliaikaiset liikennejärjestelyt Sallinkadulla ovat voimassa myös kaivuu- ja louhintatöiden aikana. Lue lisää Sallinkadun liikennejärjestelyistä »

Louhintaan liittyy monta työvaihetta

Kallion poistaminen räjäyttämällä on yleistä kaupunkialueella tehtävässä maarakentamisessa. Ääniin ja lieviin tärinöihin voi valmistautua etukäteen esimerkiksi lukemalla louhintaan liittyvistä työvaiheista.

  • Louhintaan sisältyy monta vaihetta: alkaen reikien poraamisesta kallioon ja päättyen rikotun louheen pois kuljettamiseen.
  • Kaikista työvaiheista kuuluu ääntä.
  • Kalliota louhitaan kaupunkialueelle sopivalla menetelmällä ja tekniikalla – tilanteen ja paikan mukaan joko räjäyttämällä tai kiilaamalla.
  • Kummassakin menetelmässä porataan kalliota, mutta kiilatessa ei kuulu räjähdystä eikä äänimerkkiä.

Räjäytyksestä ilmoitetaan merkkiäänellä. Räjäytyksen ajaksi myös louhintakohdan läheisyydessä kulkeva liikenne pysäytetään. Pysäytyksen kesto on lyhimmillään muutaman minuutin.

Louhintoja seurataan tärinämittareilla, joita on sijoitettu lähistön rakennuksiin. Lähikiinteistöissä on myös tehty kartoitukset ennen työn alkamista.

Enemmän tietoa louhinnoista Manskun katutöiden yhteydessä löydät kootusti tältä verkkosivulta » https://manskunkatutyot.fi/louhinnat/