Vesihuoltotyöt alkavat – mitä se tarkoittaa?

Mannerheimintien peruskorjauksessa käynnistyy uusi työvaihe, kun aloitamme vesihuollon putkistojen uusimisen huhtikuun alussa. Samalla kun kadun pintarakenteiden sekä raitiotiekiskojen purkutyöt jatkuvat vielä 3.4. alkavalla viikolla, aloitamme jo vesihuollon uusimista.

Peruskorjauksessa tapahtuu erityisen paljon kadun alla, sillä kadunalainen, noin satavuotias kunnallistekniikka uudistetaan kokonaan. Kunnallistekniikalla tarkoitetaan muun muassa vesihuollon putkistoja, kaukolämpö- ja kaukojäähdytysputkistoja sekä sähkö- ja telekaapeleita kadun alla. Nyt uusittava kunnallistekniikka kestää pitkälle tulevaisuuteen. 

Mitä tehdään, kun tehdään vesihuoltotöitä?

Kun uusimme vesihuoltoa, teemme töitä muun muassa juoma- ja huleveden sekä jäteveden putkien, kaivojen, venttiilien sekä palopostien kanssa: Näitä katurakentamisen töitä kutsumme vesihuoltotöiksi.

Runkovesijohdon uusiminen alkaa Töölönlahdenkadun pohjoispuolelta Hakasalmen huvilan ja Kansallismuseon kohdalta ja jatkuu kohti pohjoista Mannerheimintien suuntaisesti. Ennakkoarvioiden perusteella tällä alueella on todennäköisimmin vesihuollon ja tekniikan tieltä poistettavaa kalliota ja sen irrottamisesta syntyvää ääntä.

Miten vesihuoltotyöt näkyvät työmaan naapurustossa?

Työmaan naapurustossa vesihuoltotöiden alkaminen tarkoittaa